Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/8) η ονοματοδοσία της Θύρας 21 στην OPAP Arena σε «Μιχάλης Κατσούρης» από την Original 21 και την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του αδικοχαμένου φίλου της «Ένωσης» ύστερα από την επιδρομή των χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και των Ελλήνων συνεργών τους, οι οργανωμένοι οπαδοί της «Ένωσης» τίμησαν -και με αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό τρόπο- τη μνήμη του αδικοχαμένου συνοπαδού τους. Μάλιστα, προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί και αιμοδοσία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το «παρών» στην ονοματοδοσία έδωσε πλήθος κόσμου, παλαιμάχων της ΑΕΚ αλλά και ο νέος μεγαλομέτοχος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Μάριος Ηλιόπουλος, όπως είχε πράξει δηλαδή και στο μνημόσυνο και στην αποκάλυψη του μνημείου του Μιχάλη Κατσούρη το περασμένο Σάββατο (3/8).

Αναλυτικά, η ομιλία του Μάριου Ηλιόπουλου:

«Πέντε κουβέντες που έγραψα, κυριολεκτικά πέντε λεπτά πρωτού μπω στο αυτοκίνητο μου... Γιατί οι λόγοι βγαίνουν από έμπνευση, δεν βγαίνουν επειδή κάποιος αρχίζει να γράφει λόγια πλαστικά. Αυτό που θέλω να πω, επειδή θεωρώ πως τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή είναι πως όπως είπα και προχθές στο μνημόσυνο αν προσθέσετε τα νούμερα της ημέρας που χάθηκε ο Μιχάλης, κάνουν τον αριθμό είκοσι ένα... Την ημερομηνία, τον μήνα και το έτος.

Θέλω να ευχαριστήσω εκτός από όλα τα παιδιά που ήρθαν εδώ σήμερα, τους παλαίμαχους που και αυτοί είναι οι άνθρωποι που δίνουν την σκυτάλη για έμπνευση σε αυτή την ομάδα, την μητέρα του Μιχάλη η οποία ζει το δικό της δράμα. Αλλά να έχει στο μυαλό της ότι ο γιος της είναι ο Μιχάλης ο οποίος θα μείνει στην ιστορία της ΑΕΚ για όλα αυτά τα χρόνια που έρχονται. Είναι ο Μιχάλης της ΑΕΚ.

Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ και αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί παλαίμαχοι, αγαπητή Μάνα που περνάς τον δικό σου πόνο, αδερφέ και ξάδερφε του Μιχάλη, που μοιάζεις και σαν τον Μιχάλη. Στην εποχή μας είναι σύνηθες να βγάζουν λόγους πλαστικούς χωρίς φαιά ουσία. Όμως ο λιτός λόγος με φαιά ουσία είναι αυτός που εμπνέει και αντανακλά τις δικές μας ρίζες και την ψυχή όλων εμάς που ανήκουμε στην ΑΕΚ. Η σημερινή μέρα, επτά Αυγούστου σηματοδοτεί μια μέρα που θα μείνει για πάντα ημέρα θύμησης και σταθμός στην μεγάλη πορεία μας.

Η 21 είναι η μεγάλη θύρα μας, η θύρα ψυχής, η θύρα υπερηφάνειας, η θύρα που εμπνέει για τις μάχες και τις κατακτήσεις μας. Και ο Μιχάλης Κατσούρης, το νέο παιδί που θα μείνει για πάντα νέο. Αλλά και νέο σύμβολο της μεγάλης ομάδας μας, της ΑΕΚ.

Η Θύρα 21 – Φιλαδέλφεια – Μιχάλης Κατσούρης θα είναι κομμάτι της παρακαταθήκης αυτού του ένδοξου γηπέδου. Της Αγιά Σοφιάς. Και θα μας θυμίζει όταν μπαίνουμε στον Ναό μας, την μεγάλη ιδέα του Βυζαντίου και της ΑΕΚ που θα διαφυλάττουμε με τις πανοπλίες μας για πάντα. Μιχάλη ζεις στο μυαλό και την ψυχή μας. Μιχάλης ζεις για πάντα ΑΕΚτζής. Αθάνατος Μιχάλη!
».

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Original 21:



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΠΑΟΚ: Άλλαξε το πλάνο στη διακοπή – Χωρίς φιλικό και με το βλέμμα στον Μπάνζα

Ολυμπιακός: Τριήμερο ρεπό και αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Γκουστάβο Σα

ΑΕΚ: Επιστροφή στα Σπάτα με πολλές απουσίες – Τα δύο φιλικά και οι παίκτες που ανεβάζουν ρυθμούς

Τσακίρης: «Είδαμε και στο Σερβία-Ελλάδα γιατί είναι καλύτερος με τον Βάργκα ο Γιόβιτς»

Δεσύλλας: «Ο καθοδηγητής Ντε Φράι και η εμφάνιση του Τετέι κόντρα στη Σερβία»

Τσανάκας: «Ο Ιμανόλ έχει συνηθίσει να δουλεύει και με νεαρούς παίκτες»

Τσορμπατζόγλου: «Χρειάζεται ρυθμό ο Μπάνζα - Μεγάλη ζημιά για τον ΠΑΟΚ τυχόν καθυστέρηση στο Καυτανζόγλειο»

Ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

«Είναι ήδη ο ηγέτης του Παναθηναϊκού»: Αποθεώνουν τον Ντε Φράι στην Ιταλία

Τσακίρης: «Διαφήμιση για την ΑΕΚ οι δηλώσεις του Μάγερ - Πιθανότερη η ενεργοποίηση Αργυρίου παρά Πιερό»

TAGS: A.E.K.