Ο Λούκα Μόντριτς βρέθηκε στο Μπέργκαμο για τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Αταλάντα και δεν ξέχασε την Ιμακουλάτε Αλτσάνο, μια ερασιτεχνική ομάδα της περιοχής με την οποία τον συνδέει μια ιστορία που κρατάει 24 χρόνια.

Το μακρινό 1997 ο Κροάτης ποδοσφαιριστής κατέκτησε σε ηλικία 12 ετών το πρώτο τουρνουά της καριέρας του, αγωνιζόμενος στα τμήματα υποδομής της Ζαντάρ, ξεχωρίζοντας μάλιστα ως MVP. Το τουρνουά αυτό είχε διεξαχθεί στην έδρα της Ιμακουλάτε Αλτσάνο.

Αυτό δεν φάνηκε να το ξεχνάει ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ιταλικής ομάδας και με την ευκαιρία της παρουσίας του κατόχου της Χρυσής Μπάλας του 2018 στα μέρη του, έστειλε στο ξενοδοχείο που διέμενε η Ρεάλ Μαδρίτης για το ματς με την Αταλάντα ένα δώρο στον Μόντριτς. Αυτό ήταν η επετειακή φανέλα για τα 100 χρόνια του συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1921.

Ο Κροάτης μέσος δεν άφησε την χειρονομία αυτή χωρίς απάντηση, αφού την επόμενη του παιχνιδιού για το Champions League, έστειλε κι εκείνος ως δώρο την εμφάνισή του με τη «Βασίλισσα», μαζί με ένα σημείωμα που έγραφε: «Στους φίλους της Ιμακουλάτε Αλτσάνο για τα εκατό χρόνια τους, σε ανάμνηση του πρώτου μου τροπαίου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube