«Είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε τις δύο πλευρές γιατί μας έκαναν περήφανους οι ηγέτες των δύο χωρών. Έλυσαν ένα χρόνιο πρόβλημα και ένα αγκάθι για την Βαλκανική» σημείωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι από την Σκοπιανή πλευρά των Πρεσπών στο χωριό Οτέσεβο.

Αναλυτικά η κα. Μογκερίνι τόνισε: «Η σημερινή συμφωνία θα γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς στην περιοχή αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη. Η σημερινή συμφωνία δείχνει τον δρόμο στην Ευρώπη και τον κόσμο καθώς μέσα από το θάρρος και την προσπάθεια λύνεται κάθε πρόβλημα.

Τώρα μένει πολλή και σκληρή δουλειά να γίνει πράξη αυτή η ιστορική στιγμή».

Από την πλευρά του ο Γιοχάνες Χαν τόνισε: «Οι πολίτες του μέλλοντος θα αναγνωρίσουν την σημερινή συμφωνία ως μία ιστορική στιγμή. Πιστεύω πως πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήμα, η σημερινή συμφωνία είναι το τέλος μίας διαδρομής αλλά και η αρχή ενός νέου ταξιδιού».

Σε ερώτηση αναφορικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σε Σκόπια και Αθήνα ο κ. Χαν σημείωσε πως σε μία συμφωνία δίνεις κάτι για να λάβεις κάτι, αλλά στο τέλος της διαδρομής πρόκειται για μία καλή συμφωνία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ