Μυθικό φινάλε στο Πριγκιπάτο σε ένα παιχνίδι αντάξιο επιπέδου... ΝΒΑ!

Σε ένα ματς θρίλερ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, η Βιλερμπάν πήρε τον γαλλικό «εμφύλιο» με 85-84 επί της Μονακό, χάρη στο απίθανο buzzer-beater τρίποντο του Γουίλιαμ Χάουαρντ από το κέντρο του γηπέδου σε νεκρό χρόνο!

Με πέντε εναλλαγές του σκορ στο τελευταίο λεπτό, ο 28χρονος φόργουορντ της Βιλερμπάν ήταν εκείνος που με σουτ-προσευχή ακριβώς στη λήξη του χρόνου έκρινε το «θρίλερ», πετυχαίνοντας την καλύτερη φάση της χρονιάς στη Euroleague, και ας βρισκόμαστε ακόμα νωρίς στη σεζόν!

Πέρα από το buzzer-beater, ο Χάουαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους (5/5 τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, παίρνοντας 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 7 πόντους και 4 ριμπάουντ, με τη Βιλερμπάν να ανεβαίνει στο 7-5.

Από την άλλη, η Μονακό που θα κάνει καιρό να... συνέλθει από αυτή την ήττα έπεσε στο 5-7, ενώ είδε και τον Μάικ Τζέιμς να αποχορεί υποβασταζόμενος στα τελευταία λεπτά μετά από χτύπημα στο πόδι.

Το ματς:

Η Βιλερμπάν μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με την επίθεσή της να πετάει «φωτιές» προηγήθηκε 8-0 και λίγο αργότερα 13-4 στο 4'. Μετά το νωθρό της ξεκίνημα, η Μονακό βρήκε ρυθμό, με τους Χολ και Λι να κουβαλούν στο σκοράρισμα και με ένα εντυπωσιακό 10-0 να περνάει μπροστά 16-15 στο 9', με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 21-22.

Χτυπώντας από μέση και κοντινή απόσταση, οι Μονεγάσκοι διατηρούσαν το προβάδισμα μέχρι και τα μέσα της δεύτερης περιόδου (29-28 στο 14'). Κάπου εκεί όμως, το σύνολο του Τι Τζέι Πάρκερ έσφιξε την άμυνά του βρίσκοντας παράλληλα ρυθμό στην επίθεση. Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο σε πρώτο πλάνο με 7 πόντους σε αυτό το διάστημα (!), αλλά και τον Χάουαρντ να ακολουθεί σε σκοράρισμα, η Βιλερμπάν έκλεισε το ημίχρονο στο +8 για το 48-40.

Με πλουραλισμό στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, διατηρώντας τη διαφορά στους 6-9 πόντους στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου (48-57 στο 24'). Με διαδοχικά τρίποντα των Λι και Ντιαλό η Μονακό όχι μόνο «ροκάνισε» τη διαφορά, αλλά ισοφάρισε σε 62-62 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ! /strong>Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, φτάνοντας έτσι στο τελευταίο 1.5 λεπτό του αγώνα, εκεί όπου είχαμε 5 εναλλαγές στο σκορ. Στα 23'' πριν το τέλος, ο Τόμας έδωσε το προβάδισμα στη Μονακό (83-82), ενώ στα 3'' ο Λι με 1/2 βολές έκανε το 84-82.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Χάουαρντ (11 πόντους στην 4η περίοδο), ο οποίος σε νεκρό χρόνο πέταξε την μπάλα από το κέντρο μετά από κακή επαναφορά πετυχαίνοντας ένα ασύλληπτο τρίποντο νίκης για το 85-84 της Βιλερμπάν.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 40-48, 62-62, 84-85.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τζένεραλ μάνατζερ Φενέρμπαχτσε: «Τυχεροί που πέφτουμε πάνω στον Παναθηναϊκό»

Χουάντσο: Hταν λες και έπαιζα με 7 κιλά παραπάνω - Aπό τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο Game 5

Καλάθης: «Η καρδιά μου θα είναι πάντα στον Παναθηναϊκό, μπασκετικά και συναισθηματικά»

Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»

Η φοβερή τάπα του Ράιτ στον Βέσελι ψηφίστηκε ως η Magic Moment της σεζόν στην Euroleague!

Παναθηναϊκός AKTOR: Δεν ανοίγει λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων το ΟΑΚΑ στο Final 4

Oι αναγνώστες του sport-fm.gr μίλησαν: Αυτός είναι ο δικός τους MVP στη Euroleague!

Αταμάν: «Έχω υπάρξει προπονητής της χρονιάς, αλλά δεν το θυμάμαι - Θυμάμαι, όμως, τον back to back τίτλο με την Εφές…»

Σλούκας: «Δικαίωση η πρόκριση στο Final Four - Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα»

Λεσόρ: «Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο Βερολίνο - Ανυπομονώ να το ζήσω»