Πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο με ήρωα Βιλντόσα η Βίρτους Μπολόνια!
Οι Ιταλοί παρουσίασαν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο και βρήκαν τον τρόπο για να επιβληθούν με 84-82 στην έδρα της Μονακό, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστική της Ευρωλίγκας!
Τρέχοντας ένα υπέρ της σερί 15-3 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήρε τα ηνία του αγώνα και παρότι είδε την αντίπαλό της να επιστρέφει από το -11, τελικά πήρε τη νίκη με τρίποντο του Βιλντόσα στο φινάλε, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο διαδοχικές ήττες για να βελτιώσει το ρεκόρ της σε 12-13. Από την άλλη, η Μονακό έμεινε χωρίς νίκη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, πέφτοντας στο 15-10.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Άλστον, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης οι Βιλντόσα (13π, 4 ασίστ), Μόργκαν (15π) και Ακέλε (11π, 7 ριμπ). Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν Τζέιμς (17π, 9 ασίστ) και Μπλόσομγκεϊμ (14π).
Στην ερχόμενη εβδομάδα με διπλή αγωνιστική, η Μονακό θα τεθεί αντιμέτωπη με Ζάλγκιρις (εκτός) και Μπάγερν Μονάχου (εκτός), ενώ η Βίρτους θα φιλοξενήσει τη Βιλερμπάν, πριν ταξιδέψει στη χώρα μας για την εκτός έδρας αναμέτρησή της με τον Ολυμπιακό (6/2, 21:15).
Το ματς:
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Βίρτους να πατάει καλύτερα στο παρκέ και να προηγείται με 7-3, όμως η Μονακό δεν άργησε να αντιδράσει, φτιάχνοντας σερί 10-0 για να περάσει μπροστά με 13-7. Άλστον και Μόργκαν ισοφάρισαν με συνεχόμενα τρίποντά τους και οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρ-χέρι στο σκορ μέχρι το 22-20, πριν έρθει το 30-22 της πρώτης περιόδου, με τους γηπεδούχους να έχουν 5/8 τρίποντα και με τους φιλοξενούμενους 4/7!
Η Μονακό ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (36-26) στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με σερί τους 11-1 για να ισοφαρίσουν σε 37-37, με τον Άλστον βνα φτάνει τους 13 πόντους. Ο Μπλόσομγκεϊμ απάντησε με δικό του τρίποντο, αλλά η Βίρτους ισοφάρισε σε 37-37 με τον Άλστον να παραμένει «καυτός», ο Οκόμπο με τρίποντό του έκανε το 45-42, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα 7 πόντων (51-44).
Δύο βολές του Τάις και ένα τρίποντο του Οκόμπο έφεραν το 56-49, όμως η Βίρτους κατάφερνε να παραμείνει κοντά στο σκορ, πλησιάζοντας στο 62-60 μετά από ένα τρίποντα των Μόργκαν και Ακίλε. Μάλιστα, ο δεύτερος ισοφάρισε σε 62-62, πριν έρθει τρίποντο του Στραζέλ για το 65-62 της τρίτης περιόδου.
Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τη Βίρτους φτιάχνει υπέρ της σερί 15-1 για να ξεφύγει με 77-66, ενώ η Μονακό είχε μόλις 1 πόντο σε 5 αγωνιστικά λεπτά, πριν έρθει ο Τάις για να σκοράρει για το 68-77. Ο Στραζέλ με καλάθι-φάουλ και ο Τζέιμς με σερί καλάθια του, έριξαν τη διαφορά στους 6 (75-81), ο Οκόμπο με τρίποντο έκανε το 78-81, ενώ ο Τζέιμς δέχθηκε μπλοκ σε λέι απ του για την ισοφάριση από τον Ντιαρά, όμως δευτερόλεπτα αργότερα έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 82-81! Ωστόσο, ο Βιλντόσα ήταν εκείνος που... μίλησε τελευταίος, ευστοχώντας σε δικό του τρίποντο στο φινάλε για το τελικό 82-84!
Τα δεκάλεπτα: 30-22, 51-44, 65-62, 82-84
Τα στατιστικά του αγώνα