Η πρώτη ομάδα που προσγειώθηκε στο Άμπου Ντάμπι για το Final Four της Ευρωλίγκας ήταν η Μονακό, η οποία είχε μάλιστα... πανηγυρική υποδοχή στην πόλη της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα, με την άφιξη των Μονεγάσκων, μέλη της ομάδας Mubarak Al Atiba ήταν σε ετοιμότητα για να πραγματοποιήσουν την Al-Ayyala, μια παραδοσιακή πολιτιστική παράσταση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρόκειται για μία τελετή που αρχικά χρησιμοποιούνταν για το καλωσόρισμα των πολεμιστών που επέστρεφαν από μάχη, όμως σήμερα το Al-Ayyala εκτελείται συχνά για να καλωσορίσει τιμητικούς επισκέπτες, όπως τις ομάδες που έρχονται στο Άμπου Ντάμπι για να διαγωνιστούν για το στέμμα της Euroleague.

Η τελετή αποτελείται από περίπου 20 άνδρες σε δύο σειρές αντικριστά, οι οποίοι κρατούν λεπτά μπαστούνια από μπαμπού που αντιπροσωπεύουν δόρατα ή ξίφη. Ανάμεσά τους υπάρχουν μουσικοί που χτυπούν ντραμς, ενώ άνδρες ψάλλουν μελωδικούς χαιρετισμούς. Ανάμεσα στους... ερμηνευτές ήταν και δύο γεράκια, με τους χειριστές τους.

Μάλιστα, ο Νικ Καλάθης ήταν εντυπωσιασμένος και κράτησε στα χέρια του ένα από τα γεράκια, ενώ στους παίκτες προσφέρθηκε επίσης παραδοσιακός αραβικός καφές στο πλαίσιο της τελετής καλωσορίσματος.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έχασε τη γιαγιά του και βρίσκεται στις ΗΠΑ ο Ναν, προλαβαίνει το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα

Πετρίδης: «Νέος τελικός για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα - Τι συνέβη με Χολμς και Αταμάν»

Ζέρβας: «Κομβικό για την τετράδα το ματς με τη Φενέρ - Την κατάλληλη στιγμή οι επιστροφές Βεζενκοφ-Γουοκαπ»

Χολ: «Να είμαστε πιο σκληροί, πιο physical και να παίξουμε το μπάσκετ του Ολυμπιακού»

Euroleague: Κεκλεισμένων των θυρών οι αναμετρήσεις της Μπασκόνια με Χαποέλ και Μακάμπι Τελ Αβίβ

Χόρτον-Τάκερ: «Να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας»

Γιασικεβίτσιους: «Από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη o Ολυμπιακός»

Ο Μούσα επέλεξε Σπανούλη στους κορυφαίους στην ιστορία της EuroLeague

Παπανικολάου: «Μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και πλέον δεν υπάρχουν εύκολα ματς»

Μπαρτζώκας: «Με ενοχλεί που βρίζουν άνθρωποι φυσιολογικοί - Δεν είναι δικό μου θέμα να το λύσω»