Υπερηχητική Μονακό, πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση επιθετικά και θριάμβευσε κάνοντας ρεκόρ στο γαλλικό ντέρμπι της με την Παρί!

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτιαξε διψήφιες υπέρ της διαφορές από τη δεύτερη περίοδο και δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να αντιδράσει, πανηγυρίζοντας τη νίκη με το εντυπωσιακό 125-104, για τη 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Μάλιστα, με τους 125 που έβαλε, η Μονακό έχει πλέον το ρεκόρ για τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι (χωρίς παράταση)! 123 πόντους είχαν βάλει τόσο ο Παναθηναϊκός σε νίκη του επί της Ροάν το 2007, όσο και η Μακάμπι το 2004 κόντρα στην Πέζαρο.

Έχοντας τρομερά ποσοστά ευστοχίας τόσο σε δίποντα (25-37), όσο και σε τρίποντα (17-28), οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, πανηγυρίζοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 9-5. Από την άλλη , η Παρί μπορεί να έβαλε 104 πόντους, όμως ήταν ξανά αδύναμη αμυντικά, γνωρίζοντας την τρίτη διαδοχική ήττα της και πέφτοντας στο 5-9.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Οκόμπο (26π), ο οποίος μοίρασε και 8 ασίστ, ενώ 22 πόντους είχε ο Στραζέλ, 16 ο Τζέιμς και 14 ο Μίροτιτς. Για τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισαν Ρόμπινσον (24π), Ρόντεν (22π) και Ιφί (17π).

Το ματς:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Μονακό να μπαίνει πιο δυνατά και να προηγείται με 8-2, ενώ η Παρί απάντησε με σερί της 8-0, το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Ρόντεν, ο οποίος έκανε το 8-10. Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 16-12, ενώ η πρώτη περίοδος κύλησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και ολοκληρώθηκε με τη Μονακό να έχει το προβάδισμα (35-29).

Ο Μίροτιτς με τρίποντο έβαλε τους γηπεδούχους στο +9 (38-29), ενώ η ομάδα του Σπανούλη έφτιαξε σερί 11-2, για να ξεφύγει με 49-31! Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δυσκολευόντουσαν πολύ επιθετικά, καταφέρνοντας όμως να μειώσουν για το 58-46 του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μονακό μπήκε πολύ δυνατά και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με τον εξαιρετικό Οκόμπο να διαμορφώνει το 69-55 φτάνοντας τους 21 προσωπικούς πόντους, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το +20 (75-55). Το επί μέρους σκορ υπέρ της Μονακό στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 33-24 και η υπέρ της διαφορά έφτασε μέχρι και το +24 (87-63), πριν κλείσει το δεκάλεπτο έχοντας 91 πόντους και ούσα στο +21 (91-70)! Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στην τέταρτη περίοδο, με τη Μονακό να συνεχίζει το… βιολί της, σκοράροντας με κάθε τρόπο και πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη με το εντυπωσιακό 125-104!



Τα δεκάλεπτα: 35-29, 58-46, 91-70, 125-104

Τα στατιστικά του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαθμολογία Euroleague: Μόνη πρώτη ξανά η Χάποελ Τελ Αβίβ, μπήκε στη δεκάδα η Ρεάλ Μαδρίτης

Χρονικό: Πώς φτάσαμε στην αναβολή του Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε και τα δεδομένα με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Γιάτρεψε τις πληγές της και μπήκε με νίκη στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή της η Παρτίζαν

Ανησυχία στην Παρτίζαν με Ποκουσέφσκι: Αποχώρησε υποβασταζόμενος με πρόβλημα στον αστράγαλο

Απίστευτες εικόνες το Βελιγράδι: Μικρή οπαδός της Παρτίζαν βουρκώνει κρατώντας πλακάτ του Ομπράντοβιτς

Η Μονακό του Σπανούλη γκρέμισε το ρεκόρ Παναθηναϊκού και Μακάμπι με τους 125 πόντους απέναντι στην Παρί!

Το έκανε «θρίλερ» με Βιλερμπάν, αλλά είχε ήρωα Μάλκολμ και παρέμεινε κορυφή η Χάποελ Τελ Αβιβ

Πετρίδης: «Θα δώσει ανάσες στον Φαρίντ ο Γιούρτσεβεν - Με την Αρμάνι υπολογίζεται η επιστροφή του Όσμαν»

Απουσιάζει από το γήπεδο ο πρόεδρος της Παρτίζαν για την αναμέτρηση με την Μπάγερν

Ηχηρό χαστούκι της Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα στην έδρα της Ζάλγκιρις!