Αποκλειστικά µε ψηφιακές διαδικασίες επιδιώκει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα υπουργεία στόχος μας είναι η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά», είπε. «Θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα», συνέχισε ο κ. Κυρανάκης. «Στόχος είναι να γίνουν όλα ψηφιακά. Την ώρα που πουλιέται ένα ακίνητο να “κλειδώνει” ψηφιακά, ουσιαστικά για όσο διαρκεί η συναλλαγή, ώστε να μην μπορεί να διαπραγματευτεί ή να πωληθεί κάπου αλλού», ανέφερε.

«Θέλουμε να πάμε και σε ψηφιακή πλατφόρμα συμβολαίων, πρόσθεσε. «Χθες είχαμε και εκτενή συνάντηση με την Ενωση Δικαστικών Επιμελητών για να διασυνδέσουμε τη δική τους πλατφόρμα με την πλατφόρμα του κτηματολογίου, για να κάνουν ψηφιακή επίδοση και αυτοί. Σε αυτό ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου», είπε.

Μιλώντας, εξάλλου, για τις ουρές στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, ξεκαθάρισε ότι από Δευτέρα 28 Αυγούστου η λίστα αναμονής δεν θα ισχύει, κάνοντας λόγο για «τριτοκοσμικό φαινόμενο που λαμβάνει τέλος».

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυστυχώς, ευτυχώς γι’ αυτούς, βγάζουν μεροκάματο σήμερα… Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα που θα βγάζεις αριθμό ψηφιακά, θα βλέπεις στο κινητό σου ανά πασά στιγμή ποιος αριθμός εξυπηρετείται, και δεν θα χρειάζεται να περιμένεις στην ουρά, θα προγραμματίζεις τις δουλειές σου». «Το χαρτάκι δεν θα αναγνωρίζεται», συμπλήρωσε ο υφυπουργός. Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι το gov.gr σήμερα καλύπτει 7 στους 10 από αυτούς που περιμένουν στην ουρά. «Δεν ισχύει ότι πρέπει να πας στο κτηματολόγιο για να κάνεις τη δουλειά σου πιο γρήγορα, αντίθετα με την ψηφιακή κατάθεση έχεις προτεραιότητα», σημείωσε.

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Απαγόρευσαν την είσοδο σε όποιον δεν μιλά γερμανικά σε παραλία της λίμνης Χάλε

Φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά και χαρτιά στο Αιγάλεω

Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Επιλύθηκε μια εκκρεμότητα 200 ετών - Είναι ίσως η πιο εμβληματική μεταρρύθμιση

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ - Μαύρο χρήμα άνω των €3 εκατ. μαζί με μεσιτικό γραφείο

Ξαγρυπνά ο σύντροφός σου; Ούτε εσύ κοιμάσαι καλά

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ, πτώση για Καρυστιανού - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο Τσίπρας

Χρυσοχοΐδης: «Σε λίγες ημέρες θα λειτουργούν οι 300 κάμερες που θα καταγράφουν τις παραβάσεις κόκκινου»

Θεσσαλονίκη: «Τσαντάκιας» επιτέθηκε σε 76χρονη στην Ανάληψη

Ομάδα ατόμων έγραψε συνθήματα με μπογιά έξω του σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο - Κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία με 18 νεκρούς