Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν για τη Zάλγκιρις, ο Μόουζες Ράιτ πραγματοποίησε εμφάνιση καριέρας και αναδείχθηκε MVP της 38ης αγωνιστικής της EuroLeague, οδηγώντας την ομάδα του απευθείας στα playoffs.

Ο Αμερικανός σέντερ συγκέντρωσε 43 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (PIR), την κορυφαία επίδοση της αγωνιστικής και τη δεύτερη καλύτερη συνολικά στη φετινή σεζόν. Παράλληλα, κατέγραψε ρεκόρ καριέρας με 18 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 7 επιθετικά.

Η Ζάλγκιρις επικράτησε της Παρί με 85-79, εξασφαλίζοντας την 5η θέση στη βαθμολογία. Έτσι, θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε στα playoffs, στο ζευγάρι 4-5.

Ο Ράιτ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους (6/7 δίποντα, 4/6 βολές), 2 ασίστ, 3 κλεψίματα (ισοφάριση ρεκόρ καριέρας), 3 τάπες και 8 κερδισμένα φάουλ. Αυτό ήταν το δεύτερο βραβείο MVP αγωνιστικής στην καριέρα του, και τα δύο τη φετινή σεζόν, μετά και τη διάκρισή του στην 28η αγωνιστική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη φορά φέτος που παίκτης της Ζάλγκιρις κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, με τον Σιλβέν Φρανσίσκο να το έχει κατακτήσει ήδη δύο φορές (7η και 29η αγωνιστική).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπουένο για NBA και Euroleague: «Υπήρχε διχασμός, αλλά πλέον έχει επιτευχθεί σύμπνοια - Ας το κάνουμε όλοι μαζί»

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»

Ντίνος: «Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της δημιουργίας και της εξέλιξης»