Ο επί 18 χρόνια (1995-2013) διοικητικός ηγέτης της Ίντερ Μάσιμο Μοράτι σε δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση μίλησε για το σκάνδαλο Καλτσιόπολι που έπληξε το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας το καλοκαίρι του 2006. Επιπλέον «έσταξε μέλι» για το Ζοσέ Μουρίνιο με τον οποίο ο σύλλογος του Μιλάνο κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 κύπελλο Ιταλίας και 1 Τσαμπιονς Λιγκ.

Το καλοκαίρι του 2006 η εθνική ομάδα της Ιταλίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Γερμανίας όμως το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας στιγματίστηκε από το σκάνδαλο στημένων αγώνων ,το λεγόμενο Καλτσιόπολι. Υπήρξε αφαίρεση πρωταθλημάτων και υποβιβασμός της Γιουβέντους ενώ ο γενικός διευθυντής της, Λουτσιάνο Μότζι τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης.

«Δεν αποζημιωθήκαμε για το Καλτσιόπολι. Απλώς με τον υποβιβασμό της Γιουβέντους και την αφαίρεση βαθμών άλλων συλλόγων δημιουργήθηκαν καλύτερες προϋποθέσεις για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ο Μουρίνιο είναι ένας τρομερός επαγγελματίας. Μία ιδιαίτερη προσωπικότητα που αγαπά το ποδόσφαιρο. Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η αυτοπεποίθηση που υπήρχε στην ομαδα πριν από τον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ, την οποία μετέφερε στους παίκτες ο Μουρίνιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάσιμο Μοράτι.
Επιμέλεια: Γιώργος Κουτρέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube