Το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών θα διεξαχθεί από κοινού στην Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, θα αρχίσει στις 20 Ιουλίου 2023 στο «Έντεν Παρκ» του Οκλαντ, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 20 Αυγούστου στο Σίδνεϊ.

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας θα φιλοξενήσει 11 αγώνες της διοργάνωσης, ενώ άλλες εννιά αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην πολυπληθέστερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, μετά την μείωση του αριθμού των πόλεων διεξαγωγής των αναμετρήσεων για την κορυφαία διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο χώρες επιλέχθηκαν τον Ιούνιο του 2020 για να φιλοξενήσουν το πρώτο Μουντιάλ γυναικών με 32 ομάδες.

Εκείνη την εποχή οι διοργανωτές ήθελαν να... μοιράσουν τους αγώνες σε 13 στάδια και 12 πόλεις, αλλά τελικά μόνο εννιά πόλεις και 10 στάδια, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Σίδνεϊ, θα φιλοξενήσουν τελικά τους αγώνες, όπως ανακοίνωσε η FIFA.

Συγκεκριμένα, οι 35 από τους 64 προγραμματισμένους αγώνες θα γίνουν στο Περθ, στο Μπρίσμπεϊν, στην Μελβούρνη, στην Αδελαΐδα και στο Σίδνεϊ. Παράλληλα, οι εναπομείνασες 29 αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο Οκλαντ, στο Ντούνεντιν, στο Ουέλινγκτον και στο Χάμιλτον.

Οι προημιτελικοί... χωρίζονται μεταξύ των δύο χωρών, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Στέιντιουμ Αυστράλια και στο Έντεν Παρκ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube