Είναι το καλύτερο Μουντιάλ που θυμάμαι ως ξεκίνημα εδώ και τουλάχιστον 28 χρόνια, από το Μεξικό το 1986. Δεν είναι τα 44 γκολ μέχρι τώρα (έως χτες το απόγευμα που γράφονται αυτές οι γραμμές) αλλά όλη η διάθεση και η εικόνα των ομάδων που βρίσκονται στη Βραζιλία. Τουλάχιστον των περισσότερων, αφού η αλήθεια είναι πως στο Νιγηρία -Ιράν πόνεσαν τα μάτια μας. Ωστόσο πότε οι κάπως μεγαλύτεροι θυμάστε Μουντιάλ που μόλις ένα ή δύο ματς στις πρώτες πέντε μέρες να μην είχαν αξία και καλή εικόνα; Πόσες φορές επίσης θυμάστε να μπαίνουν τόσα γκολ; Και μάλιστα ωραία τέρματα όπως το all time classic του Ρόμπιν φαν Πέρσι στο 5-1 των Ολλανδών με την Ισπανία, ή το γκολ του Μέσι με τη Βοσνία, το τρίτο του Μπενζεμά με την Ονδούρα και το πρώτο της Ιταλίας με το σουτ του Μαρκίζιο με την Αγγλία;

Είναι ένα ωραίο Μουντιάλ, γιατί οι ομάδες δεν φοβούνται να παίξουν μήπως και χάσουν. Είναι ωραίο Μουντιάλ γιατί έχουμε ανατροπές, ήδη τέσσερις όταν τόσες είχαμε σε 64 ματς το 2010 σε όλη τη διοργάνωση, δηλαδή! Είναι ωραίο Μουντιάλ γιατί βλέπουμε ομάδες που ξέρουν να παίξουν ποδόσφαιρο παρά τα πολλά κουρασμένα κορμιά από την εξουθενωτική σεζόν που προέρχονται. Και είναι ωραίο Μουντιάλ γιατί βοηθάνε τα γήπεδα, ο κόσμος στην εξέδρα και η έλλειψη… βουβουζέλας που μας έσπαγε τα νεύρα πριν τέσσερα χρόνια στη Νότιο Αφρική!

Φυσικά είμαστε ακόμη στην αρχή και μπορεί στη συνέχεια να απογοητευτούμε, αλλά το προτιμώ από το να περιμένω με προσμονή να βελτιωθεί το άθλιο αρχικό θέαμα όπως το 1990 στην Ιταλία ή στην Απω Ανατολή το 2002. Και φυσικά θα ήθελα να πω πως παρά τα κάποια λάθη μέχρι τώρα, με σημαντικότερο το πέναλτι-φάντασμα υπέρ του Φρεντ στη βραζιλιάνικη πρεμιέρα δεν βλέπουμε τραγικά σφάλματα. Συνεπώς μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Και να μιλάμε, ύστερα από καιρό, για το καλύτερο Μουντιάλ που είδαμε ποτέ!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τις προκρίσεις τις καθορίζει το χορτάρι και όχι τα λόγια και τα ονόματα και οι Σκωτσέζοι το απέδειξαν ξανά

Η Λίβερπουλ πιστεύει πάντα πως θα σκοράρει έστω και αργά, όμως όποιος παίζει συνέχεια με τη φωτιά θα καεί!

Έκανε περίπατο στη Σερβία, αλλά ο Τούχελ θα έχει πιο δύσκολα εμπόδια για να κάνει η Αγγλία το επόμενο βήμα!

Τις μεταγραφές τις κρίνει το χορτάρι και εκεί θα κριθεί ο Ίσακ, όπως κάποτε οι Σίρερ, Ρούνεϊ, Ανρί, Κιν και Βερόν

Ο Σον υπήρξε ο καλύτερος (συμ)παίκτης που είχαν όλοι στην Τότεναμ και φεύγει σαν αληθινός αρχηγός!

Ένα πρωτάθλημα δεν κερδίζεται με καλό ξεκίνημα, αλλά άνετα χάνεται με ένα κακό, όπως σωστά έλεγε πάντα ο Σερ Άλεξ!

Ο Φρανκ με αυτά που έκανε στη Μπρεντφορντ έχει γεμάτο «ρεζερβουάρ», αλλά η Τότεναμ είναι τεράστιο ρίσκο!

Χέιζελ: Η γιορτή που με ευθύνη των μεθυσμένων οπαδών και της ανικανότητας UEFA και Βέλγων, έγινε εφιάλτης!

Όποιος από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ πάρει το τρόπαιο, είναι ευρωπαϊκός τίτλος και φυσικά δικαιούται να πανηγυρίζει!

Ίντερ και Μπαρτσελόνα, σε δυο ματς απέδειξαν, γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο!