Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως υπέφεραν στα τρία πρώτα σετ, όμως στο «χρυσό» σετ έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Αναλυτικά: «Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν, δεν "πιάσαμε" σε κανένα σημείο καλή απόδοση. Στο "χρυσό" σετ, δείξαμε άλλο πρόσωπο, οι παίκτες μου υπέφεραν στα προηγούμενα σετ, αλλά δεν παραδόθηκαν και το κέρδισαν και είμαι περήφανος γι' αυτούς».

Ο Κώστας Δεληκώστας τόνισε πως: «Ακούγεται οξύμωρο, γιατί και ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του, επειδή πέρασαν, αλλά εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο break point, ακόμα και σε συνθήκες που ο πασαδόρος του Ολυμπιακού είχε πολύ καλή υποδοχή ήμασταν αρκετά καλοί.

Το κακό μας ποσοστό οφείλεται στο ότι δεν ήμασταν καλοί στο τρανζίσιον, ενώ είχαμε πολλές ευκαιρίες για break point που δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και σε αυτό πάνω δουλεύουμε. Είμαι περήφανος για την νίκη με 3-0, αλλά πιο περήφανος για τη δουλειά, στον ΠΑΟΚ, είναι όλοι είναι σούπερ επαγγελματίες , καταλαβαίνουν ακριβώς ποια είναι η δουλειά, έχουμε τη δουλειά της ατομικής προόδου, να μπορούμε να βάλουμε την οργάνωση του παιχνιδιού στο τακτικό κομμάτι, αυτό γίνεται και δεν μας το στερεί κανείς και νομίζω ότι το μέλλον είναι υπέρ μας, ο χρόνος δουλεύει για εμάς και βαδίζουμε σε πολύ καλό δρόμο».

Για τις επίμαχες φάσεις του «χρυσού» σετ: «Στις δύο επίμαχες φάσεις, ο προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε φιλέ, πήγε ο δεύτερος διαιτητής στο βίντεο τσεκ, αλλά είδε τέσσερις μπάλες και πήγε στον διαιτητή και είπε ότι δεν είναι φιλέ, αλλά, επίσης, ότι οι μπάλες δεν είναι τέσσερις όπως σφύριξε, ενώ η μπάλα είχε τελειώσει, έχει γίνει κάλυψη και η μπάλα έχει φύγει στην κερκίδα.

Τελειώνει η μπάλα για τον ΠΑΟΚ, δίνει βίντεο τσεκ για τον Ολυμπιακό για φιλέ, δεν είναι φιλέ αλλά επαναλαμβάνεται η φάση και δεν καταλαβαίνει κανείς το γιατί, κάναμε δύο ενστάσεις, σημειώσαμε δύο πόντους, γιατί ένσταση δεν κάνεις την ώρα του αγώνα. Τα παιχνίδια είναι τρία, το πρώτο που χάσαμε στην Αθήνα με 3-0, σήμερα νικήσαμε 3-0 και ο Ολυμπιακός πήρε το ‘χρυσό’ σετ, η ένσταση γίνεται για να επαναληφθεί το ‘χρυσό σετ».

Σχετικά με τον Ολλανδό διαγώνιο του ΠΑΟΚ, Φαν Ντάικ, σχολίασε: «Ο Φαν Ντάικ είναι πολύ έμπειρος παίκτης, σήμερα μας βοήθησε αρκετά κυρίως από το σερβίς, μπορεί τα ποσοστά του στην επίθεση να μην είναι τόσο καλά, αλλά δεν κάνει λάθη, οι μπάλες είναι συνεχιζόμενες, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του μέχρι τώρα, μην ξεχνάτε πως ο Ολλανδός έχει να παίξει από τον προηγούμενο Απρίλιο».

Το μήνυμα που έστειλε στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Να ξέρετε ότι στο τέλος δε θα απογοητεύσουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ και είμαι σίγουρος για αυτό, θα τον ανταμείψουμε στο τέλος. Δεν είναι δουλειά μου να κάνω πολιτική, δεν κρίνω τι έγινε, δουλειά μου είναι η πάσα, το μπλοκ, η άμυνα, το σερβίς».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τέλος από τον Ολυμπιακό η Καράρο, ανακοινώθηκε από την ιταλική Μεσίνα

Καρφιτσώθηκαν στο «Μελίνα Μερκούρη» οι φετινοί τίτλοι του Ολυμπιακού δια χειρός Ιντάλγκο και Κουμεντάκη

Μπελιά στον bwinΣΠΟΡ FM: «Ανατρίχιασα με τον κόσμο του Παναθηναϊκού - Τα αποτελέσματα του Νέσιτς μιλούν από μόνα τους»

Και επίσημα στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός