Τέλος εποχής για τη «χρυσή» γενιά του Βελγίου, με τον Εντέν Αζάρ να ανακοινώνει την απόσυρση του από τους «κόκκινους διαβόλους» σε ηλικία 31 ετών.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του:

«Σήμερα γυρίζει μια σελίδα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Σας ευχαριστώ για την απαράμιλλη υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ για όλη αυτή την ευτυχία που μοιραζόμαστε από το 2008. Αποφάσισα να βάλω ένα τέλος στη διεθνή καριέρα μου. Ο επόμενος στη σειρά είναι έτοιμος. Θα μου λείψετε»




Το Μουντιάλ του Κατάρ που βρήκε τους Βέλγους να αποκλείονται από τη φάση των ομίλων, ήταν και η τελευταία διοργάνωση στην οποία συμμετείχε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο Αζάρ έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα τον Νοέμβριο του 2008 μετρώντας έκτοτε 126 εμφανίσεις με 33 τέρματα αποτελώντας σημείο αναφοράς και αρχηγός για την ομάδα του Βελγίου τα τελευταία χρόνια.

Έπαιξε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (Βραζιλία 2014, Ρωσία 2018, Κατάρ 2022), και δύο Euro (2016 Γαλλία, 2020), με την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του σε εθνικό επίπεδο να είναι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας όπου και αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Γαλλία.



Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube