Ο άλλοτε μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκούτι, σχολιάζοντας στην «El Chiringhuito» τον αποκλεισμό της εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ και το «τέλος» με Λουίς Ενρίκε ρωτήθηκε για τις φιλοδοξίες του, απαντώντας πως νιώθει ικανός να αναλάβει τον πάγκο της «φούρια ρόχα».

Συγκεκριμένα μιλώντας για τους στόχους του ανέφερε:

«Θα ήθελα πολύ να γίνω προπονητής της Ισπανίας. Θα είναι απίστευτο συναίσθημα να είσαι προπονητής της χώρας σου. Φυσικά βλέπω τον εαυτό μου ικανό για αυτή τη θέση».


Ο Γκούτι που στο παρελθόν μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας υπήρξε βοηθός προπονητή σε Μπεσίκτας και πρώτος προπονητής στην Αλμερία, μίλησε για την αποχή του από τους πάγκους την τελευταία διετία:

«Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες είχα προτάσεις. Όμως πρέπει αυτή η μια πρόταση να με ενθουσιάσει... θεωρώ πως αν πιστεύεις στον εαυτό σου θα έρθει και η ευκαιρία, είμαι ακόμη νέος δεν αμφιβάλλω για αυτό».



Ο Γκούτι αγωνίστηκε για 14 χρόνια σε επίπεδο πρώτης ομάδας στη Ρεάλ Μαδρίτης (1996-2010), καταγράφοντας 542 συμμετοχές με 77 γκολ και 93 ασίστ, ενώ έφτασε και στην κατάκτηση τριών Champions League και πέντε πρωταθλημάτων Ισπανίας μεταξύ άλλων.

Η συνέχεια τον βρήκε στην Μπεσίκτας για τη σεζόν 2010/11 πριν «κρεμάσει» τα παπούτσια του σε ηλικία 35 ετών. Φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας 14 φορές σημειώνοντας τρία τέρματα.




Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube