Επέστρεψε και επίσημα στην Τσέλσι, αλλά όχι σαν Special One.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αυτοσυστήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου ως «Happy One» αφού όπως είπε, πρώτη φορά πάει σε σύλλογο, τον οποίο έχει ήδη αγαπήσει. Όσο για τους στόχους, ήταν ξεκάθαρος. Πρώτα η τετράδα, μετά η τριάδα, η μάχη για τον τίτλο και η διεκδίκηση αλλά όχι η εμμονή το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε πρώτα απ’ όλα να διαγράψει οποιοδήποτε σύννεφο υπήρχε πάνω από το «Στάμφορντ Μπριτζ» στις σχέσεις του με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Όπως διευκρίνισε, οι δυο τους ποτέ δεν τσακώθηκαν και πως τον Σεπτέμβριο του 2007 αποφάσισαν από κοινού να λύσουν τη συνεργασία τους. «Αν δεν είχαμε καλές σχέσεις τώρα δεν θα βρισκόμουν εδώ» επεσήμανε και όλα έληξαν γύρω από το θέμα αφού τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και Αμπράμοβιτς βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους και με οδηγό την σταθερότητα και την ωριμότητα θα έχουν μια άψογη συνεργασία.

Ο Μουρίνιο, την ημέρα που υπέγραψε το τετραετές συμβόλαιό του με τους «μπλε» είπε χαρακτηριστικά «Είμαι ένας από εσάς» θέλοντας με αυτή τη φράση να δείξει την αφοσίωσή του στο σύλλογο. Όταν οι δημοσιογράφοι λοιπόν τον ρώτησαν για το πώς θα αποκαλούσε τον εαυτό του στην επιστροφή του, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική. «Είμαι ο Ευτυχισμένος» και συμπλήρωσε «Μοιαζει σαν να είναι λίγες μέρες πριν αλλά έχουν περάσει εννιά χρόνια όταν έγινα προπονητής στον σύλλογο και από τότε πολλά έχουν αλλάξει στην επαγγελματική μου καριέρα. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Έχω την ίδια καρδιά και έχω τα ίδια συναισθήματα σχετικά με το πάθος μου για το ποδόσφαιρο και τη δουλειά μου, αλλά σαφώς είμαι διαφορετικός άνθρωπος. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε σύλλογο τον οποίο ήδη αγαπώ».

Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή, για όλα τα θέματα που μπορεί να αφορούν τον ίδιο, τις ομάδες στις οποίες έχει εργαστεί αλλά και το αγγλικό πρωτάθλημα. Ο ίδιος θέλησε σωστό πρώτα απ’ όλα να οριοθετήσει τους στόχους της νέας σεζόν. «Η Λίβερπουλ έχει τον Μπρένταν Ρότζερς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο, άρα, θα είναι καλύτερη. Η Τότεναμ έχει δυναμώσει πολύ τα τελευταία χρόνια, η Αρσεναλ διαβάζω ότι ετοιμάζεται να δαπανήσει αρκετά χρήματα και φυσικά υπάρχουν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Άρα πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, μετά η κατάκτηση μιας θέσης στην τριάδα, η οποία δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά φυσικά η κατάκτηση του τίτλου. Το Τσάμπιονς Λιγκ για το οποίο πολλοί θα αναρωτηθείτε, δεν αποτελεί εμμονή μου αλλά σίγουρα θέλω να το κατακτήσω και με την Τσέλσι».

Αφού ξεκαθάρισε ότι οι…παλιοσειρές της Τσέλσι (Λάμπαρντ, Τέρι, Κόουλ, Τσεχ) δεν θα έχουν καμία ειδική μεταχείριση, γνωστοποίησε ότι ο Πάουλο Φερέιρα θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν αλλά απέφυγε να μιλήσει για τους μεταγραφικούς στόχους του συλλόγου.

Αρνήθηκε ότι ήθελε να κοουτσάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απάντησε στη δήλωσε του Ινιέστα περί καταστροφής του ισπανικού ποδοσφαίρου με αρκετή δόση ειρωνείας... «Ναι, το κατέστρεψα γιατί σταμάτησα την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα».

Το βλέμμα του πάγωσε για λίγα δευτερόλεπτα, όταν ένας δημοσιογράφος του ζήτησε να αποκαλύψει τις αδυναμίες του. Ωστόσο ο Μουρίνιο δεν άργησε να απαντήσει έτσι όπως μας έχει συνηθίσει. «Το σίγουρο είναι ότι τις ξέρω και προσπαθώ να τις διορθώσω. Δεν πρόκειται να σας τις πω όμως γιατί αύριο το πρωί ο αντίπαλός μου θα διαβάσει εφημερίδες και δεν πρέπει να τις μάθει. Στην Τσέλσι ξέρουμε πως να κρύβουμε τις αδυναμίες μας από τον εχθρό και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube