Τουλάχιστον έξι άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν και μια Ιταλίδα μοναχή δολοφονήθηκε την Τρίτη από αντάρτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, στην επαρχία Ναμπούλα της Μοζαμβίκης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο πρόεδρος Φιλίπε Νιούσι, μιλώντας από το θέρετρο Ξάι-Ξάι, στα βόρεια της πρωτεύουσας Μαπούτο, είπε ότι οι αντάρτες σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από μια δύναμη αποτελούμενη από στρατιώτες της Μοζαμβίκης, της Ρουάντας και της Κοινότητας Ανάπτυξης της Μεσημβρινής Αφρικής (SADC).

Οι τζιχαντιστές δρουν κυρίως στην επαρχία Κάμπο Ντελγκάντο της βόρειας Μοζαμβίκης. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξεκίνησαν οι βίαιες συγκρούσεις, το 2017, διακόπτοντας την ανάπτυξη σχεδίων εξόρυξης φυσικού αερίου, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην περιοχή.

«Στις 6 Σεπτεμβρίου, ως αποτέλεσμα τρομοκρατικών επιθέσεων, έξι πολίτες αποκεφαλίστηκαν, τρεις απήχθησαν, έξι τρομοκράτες συνελήφθησαν και δεκάδες σπίτια πυρπολήθηκαν στις περιφέρειες Εράτι και Μέμπα της Ναμπούλα», ανέφερε ο Νιούσι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία επιβεβαίωσε ένας αξιωματούχος της επαρχίας Ναμπούλα, μια 83χρονη Ιταλίδα μοναχή πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πόλη Νακάλα. Δύο άλλοι ιεραπόστολοι κατάφεραν να διαφύγουν. Η κατάσταση στην περιοχή είναι ανησυχητική, πρόσθεσε.

Το πορτογαλικό πρακτορείο Lusa μετέδωσε ότι η μοναχή, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ανήκε στο τάγμα των Αδελφών Ιεραποστόλων του Κομπόνι και εργαζόταν στη Μοζαμβίκη από το 1963.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη