Η Ευρωλίγκα των εκπλήξεων!

Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή διοργάνωση, με την Μπάγερν να επιβεβαιώνει απόλυτα τα προαναφερθέντα, αφού… έπιασε από το λαιμό και «έπνιξε» τη Ρεάλ Μαδρίτης (95-86) στο Μόναχο!

Κορυφαίοι για τους Βαυαρούς -που ανέβηκαν στο 3-2- ο Μονρό (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), ο Κόπονεν (15 πόντοι, 4 ασίστ) και ο Μπαρτέλ (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Τρίτη διαδοχική ήττα (όλες εκτός έδρας!) για τη «βασίλισσα», από την οποία διασώθηκαν οι Ράντολφ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Καμπάτσο (16 πόντοι, 6 ασίστ) και Γκαρούμπα (12 πόντοι).

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τη Ρεάλ να διατηρεί συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα (9-11 στο 5’). Εντούτοις, το μόνο που κατάφερε ήταν να ξεφύγει με +3 (17-20 στο 9’) χάρη στα… όργια του Μίκεϊ. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της Μπάγερν, η οποία έτρεξε σερί 5-0 και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +2 (22-20).

Με δύο τρίποντα στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, οι Βαυαροί ξέφυγαν με 8 πόντους (28-20 στο 12’), αλλά οι Ισπανοί βελτιώθηκαν και με επιμέρους σκορ 18-9, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και πέρασαν εκ νέου μπροστά (37-38 στο 18’). Όπως συνέβη και στην πρώτη περίοδο, έτσι και στη δεύτερη, η ομάδα του Ράντονιτς ήταν πιο συγκεντρωμένη στο φινάλε και με σερί 4-0, πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας προβάδισμα 3 πόντων (41-38).

Το προαναφερθέν σερί των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου και τους έφερε στο +9 (47-38 στο 22’). Το… πάρτι της Μπάγερν συνεχίστηκε, με τους Γερμανούς να απομακρύνονται με 11 πόντους διαφορά (65-54 στο 29’), ενώ έκλεισαν την περίοδο έχοντας «αέρα» 10 πόντων (67-57).

Οι παίκτες του Ράντονιτς συνέχισαν το κρεσέντο τους και στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου για να φτάσουν στο +12 (72-60 στο 33’). Κάπου εκεί όμως επήλθε η αντίδραση της Ρεάλ, η οποία μείωσε στο -5 (77-72 στο 35’) χάρη στα διαδοχικά τρίποντα του Κοζέρ.

Παρ’ όλα αυτά, οι Βαυαροί δεν πτοήθηκαν και δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους: με σωστές επιλογές και καθαρό μυαλό, διατήρησαν το προβάδισμά τους και με ένα καλάθι του Λούτσιτς στα 48 δευτερόλεπτα έδωσε τη χαριστική βολή στη «βασίλισσα» (91-81). Το τελικό 95-86 απέδωσε δικαιοσύνη και χάρισε στην Μπάγερν την 3η νίκη της στη φετινή διοργάνωση.



Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-38, 67-57, 95-86.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι

Μπόνγκα: «Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Βεζένκοφ: «Ήμασταν πιο σκληροί, κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα παραπάνω, ιδιαίτερο να είμαι πρώτος σκόρερ»

Το... παράπονο Μπαρτζώκα: «Δεν θέλω να κρίνω, αλλά νομίζω η ομάδα αξίζει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»

Μπαρτζώκας για αντικατάσταση Μοντέρο: «Θα κοιτάξουμε την αγορά, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν πλέι μέικερ»