Στο τέλος του 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πάρκο στο Βοτανικό και να έχει παραδοθεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας μια έκταση 215 στρεμμάτων.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα από το ταμείο Ανάκαμψης, έχουν εκδοθεί όλες οι σχετικές άδειες και άμεσα ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις των έργων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη έχουν ήδη αρχίσει οι πρόδρομες εργασίες για το γήπεδο το οποίο έχει συμβασιοποιηθεί και το οποίο θα αρχίσει «να δουλεύεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με στόχο να παραδοθεί το 2026».





Ο δήμαρχος Αθηναίων, εξήγησε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση μόνο όταν παραδοθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού μπορεί γκρεμιστεί το παλιό, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τότε, όπως είπε, οι Αθηναίοι θα αποκτήσουν ένα ακόμη χώρο πρασίνου.

«Η διπλή ανάπλαση θα φέρει και επενδύσεις», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι η περιοχή είχε βιώσει τα προηγούμενα χρόνια την εγκατάλειψη και τώρα έχει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Αναφορικά με τα έργα στην πόλη, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι ολοκληρώνεται το έργο στην Πανεπιστημίου, με σύγχρονες υποδομές. «Θα μας ανταμείψει παρόλο που αργήσαμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για την οικονομική κατάσταση του δήμου, υπογράμμισε ότι γίνεται έλεγχος φερεγγυότητας από τη Moody's και η οποία τον αναβαθμίζει. Ο δήμαρχος Αθηναίων στην κατεύθυνση αυτή εξήγγειλε, νέα μείωση δημοτικών τελών κατά 5% σε κατοίκους και επαγγελματίες της πρωτεύουσας το 2024.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο Λυκαβηττός ανοίγει στις 15 Σεπτεμβρίου «μετά από 15 χρόνια σιωπής», χαρακτηρίζοντας το έργο ως το πιο δύσκολο τεχνικά που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.

Για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη
«Η Αθήνα είναι δημοκρατική πόλη και δεν της ταιριάζει το μαύρο», τόνισε ο δήμαρχος ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων προσθέτοντας πως «αν νομίζει ο καθένας νεοναζί, φασίστας εγκληματίας ότι θα κατέβει στην Αθήνα και θα έχει ανοιχτές τις πόρτες κάνει λάθος».



Ακολούθως ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο υπενθυμίζοντας ότι όταν καταδικάστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο δήμος Αθηναίων τον έπαυσε από το δημοτικό συμβούλιο ενώ έκλεισε τα γραφεία του κόμματός του στην πρωτεύουσα.



«Στην περίπτωση που εκλεγεί, το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα», είπε και κατέληξε «υποχρέωση μου είναι να είμαστε όλοι ένα απέναντι στους νεοναζί».

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σέρρες: Δύο κρατούμενοι νεκροί μετά από συμπλοκή στις Φυλακές Νιγρίτας

Συνελήφθη 30χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στον Άγιο Δημήτριο

Ακροποταμιά Άρτας: Σε εξέλιξη επιχείρηση ανεύρεσης ηλικιωμένου

Ηλικιωμένη στην Άρτα έχασε τις οικονομίες της από τηλεφωνική απάτη – Συνελήφθη ένας εμπλεκόμενος

Μάιος σαν Δεκέμβριος: Στα «λευκά» Πάρνηθα και Ταϋγετος, χαλάζι στο Ηράκλειο

Μετρό: Ποιοι σταθμοί στη Γραμμή 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ωραιόκαστρο - Αστυνομικοί απεγκλώβισαν γυναίκα και τα 3 παιδιά της

BBC: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ενισχύσει την Ουκρανία με απροσδόκητους τρόπους - Πλησιάζει η εκεχειρία με τη Ρωσία;

ΗΠΑ: Επιστροφή κλεμμένων πολιτιστικών αγαθών στην Ελλάδα ανακοίνωσαν Υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας με Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο