Πυρά κατά της ηγεσίας της Φεράρι εξαπέλυσε ο Λούκα Μπαλντισέρι, κάνοντας λόγο για κλίμα φόβου μέσα στην ομάδα. Ο πρώην αρχιμηχανικός της «σκουντερία» καυτηρίασε την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην ομάδα, βάλλοντας συγκεκριμένα κατά του προέδρου Σέρτζιο Μαρκιόνε και του διευθυντή Μαουρίτσιο Αριβαμπένε.

Η Φεράρι δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη τη φετινή σεζόν και βρίσκεται πλέον πίσω από τη Red Bull στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Αυτό φυσικά δεν αρέσει καθόλου στον Μπαλντισέρι, ο οποίος ήταν σημαντικό στέλεχος στη χρυσή εποχή της ομάδας που σάρωνε τους τίτλους με τον Μίκαελ Σουμάχερ και τον Ρούμπενς Μπαρικέλο στο τιμόνι.

Ο 54χρονος πιστεύει πως ο φόβος για την απόλυση και η έλλειψη εμπειρίας είναι οι αιτίες που έχει φέρει την ιταλική ομάδα σε αυτή την κατάσταση: «Δυστυχώς ούτε ο Μαρκιόνε ούτε ο Αριβαμπένε έχουν εμπειρία στους αγώνες, η αγωνιστική κουλτούρα λείπει από τους επικεφαλής της ομάδας. Δεν είναι πλέον ομάδα, είναι ένα μάτσο φοβητσιάρηδες. Υπάρχει κλίμα φόβου, δεν παίρνουν ρίσκα, δεν έχουν τόλμη γιατί φοβούνται μην τους διώξουν», ανέφερε ο Μπαλντισέρι στην Corriere dello sport.

Επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube