Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Βαλένθια, καθώς νίκησε 84-75 μέσα στη Μόσχα τη Χίμκι, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 9-10 και να διατηρηθεί δυνατά στο «κόλπο» για τα playoffs.

Οι Ρώσοι, από την άλλη, γνώρισαν την τέταρτη σερί τους ήττα (και μάλιστα δεύτερη φέτος από τις «νυχτερίδες»), πέφτοντας στο 8-11 και παραμένοντας εκτός οκτάδας.

Με 12/29 τρίποντα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι Ισπανοί, με τον Σαν Εμετέριο να ήταν κορυφαίος με 18 πόντους και τον ακολουθεί ο Ντούρνεκαμπ με 13π.

Από την ομάδα του Κουρτινάιτις, ξεχώρισαν οι Σβεντ και Γκιλ με 18 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Πολύ γρήγορο ρυθμό είχε από το ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με τη Βαλένθια να ήταν «ζεστή» στην περιφέρεια και να διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα, το οποίο έφτασε ακόμη και στο +10 (19-29). Στο τελευταίο δίλεπτο, η Χίμκι αντέδρασε και μείωσε στο -6 (23-29).

Με την ίδια… φόρα μπήκαν οι Ρώσοι στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά (35-34), στα μισά. Οι «νυχτερίδες» κρατούνταν στο ματς με τους Λαμπιρί και Ντούρνεκαμπ, αλλά Σβεντ και Γκιλ συντηρούσαν το προβάδισμα της Χίμκι, η οποία πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 47-44.

Πιο ορεξάτη μπήκε στο δεύτερο μέρος η Βαλένθια και με μπροστάρη τον Σαν Εμετέριο πήρε ξανά το προβάδισμα (51-56), στο 24’. Στη συνέχεια, η απάντηση της Χίμκι ήρθε με ένα 11-0 για το +6 (62-56), στο 27’. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με καλή άμυνα και τον Κολόμ, κλείνοντας μπροστά (62-63), στην τρίτη περίοδο.

Το ντέρμπι συνεχιζόταν και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να ήταν μαζί (75-75), μέχρι το 36’. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Κουρτινάιτις… έφυγαν από το παρκέ, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν και να κάνουν ένα 9-0 μέχρι τη λήξη, παίρνοντας τη νίκη με το 84-75!

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 47-44, 62-63, 75-84



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»