Ως δίκαιη χαρακτήρισε την πρόκριση της ομάδας του στους «8» του BCL ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, που αναφέρθηκε στη συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας. Επίσης, μίλησε και για τα παιχνίδια με την Μπάμπεργκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου:

- Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε στον επόμενο γύρο. Απόψε περίμενα έναν τόσο σκληρό αγώνα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, που ήθελε τη ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο αγώνα. Δεν είχαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας και ήμασταν άστοχοι σε πολλά σουτ. Μας επηρέασαν τα προβλήματα με Ξανθόπουλο, Θίοντορ. Μιλάμε για παιχνίδι 80 λεπτών και δεν τους αφήσαμε να προηγηθούν ποτέ με παραπάνω από 5 πόντους. Κάναμε εξαιρετική δουλειά. Ο κόσμος μας σήμερα άξιζε μια νίκη. Να πανηγυρίσει μια νίκη, όχι μόνο την πρόκριση».

- Για το αν είναι σπέσιαλ τα παιχνίδια με την Μπάμπεργκ επειδή έχει δουλέψει εκεί: «Δεν νομίζω ότι είναι σπέσιαλ γι’ αυτό το λόγο. Απλά, είναι σπέσιαλ επειδή τους αντιμετωπίσαμε στον όμιλο. Από τότε όμως και οι δύο ομάδες έχουν κάνει αλλαγές. Η Μπάμπεργκ άλλαξε προπονητή και έκανε κάποιες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ. Έχει άλλη ταυτότητα πλέον. Παίζουμε σε παιχνίδια πλέι-οφ τώρα, όχι σε παιχνίδια ομίλων. Είναι διαφορετικό αυτό. Όπως εμείς, έτσι και η Μπάμπεργκ είχε σκληρά ματς σε αυτό το γύρο. Περιμέναμε από την αρχή της διοργάνωσης ότι η Μπάμπεργκ και η Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά νικήσαμε και τις δύο στη φάση των ομίλων. Ελπίζω να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να μην έχουμε τραυματισμούς».

- Για το αν η πρόκριση κρίθηκε στην πρώτη αναμέτρηση: «Ήταν μια καλή υποθήκη το +9 του πρώτου αγώνα. Μας έδωσε μια καλή κατεύθυνση. Όμως, το παρελθόν έχει δείξει πως αυτά δεν μετρούν. Το έδειξε και η ΑΕΚ στα περσινά παιχνίδια με τη Νίμπουρκ. Είχαμε και τα προβλήματα με Ξανθόπουλο, Θίοντορ. Ήταν κακή τύχη για εμάς. Από την πρώτη μέρα φέτος παίζουμε σε κατάσταση συναγερμού. Απόψε το σημαντικό ήταν να τελειώσουμε τη δουλειά. Κάναμε εξαιρετική δουλειά, παλέψαμε για κάθε κατοχή. Και στα 80 λεπτά ήμασταν καλύτεροι. Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα, όλοι έλεγαν ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα και θα έχει εύκολο έργο. Δεν είναι έτσι όμως. Θέλω να δω τώρα αυτούς που έλεγαν ότι θα νικούσαμε εύκολα σήμερα. Επίσης, αμέσως μετά την κλήρωση κάποιοι έλεγαν ότι είναι ιδιαίτερα ματς, επειδή χάσαμε στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ».

- Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ άστοχος στα τρίποντα: «Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ στα δύο ματς εναντίον μας, δεν είχε τα ίδια ποσοστά στα τρίποντα με τη φάση των ομίλων, αποδεικνύει την καλή δουλειά μας. Χάσαμε κάποιες φορές την οξυδέρκειά μας, αλλά είναι λογικό από την υπερπροσπάθεια που κάναμε. Ακόμα και στα ελεύθερα σουτ που επιχείρησαν, η μπάλα έφτανε με δυσκολία στα χέρια τους».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube