Μεγάλο κύκλωμα παράνομου ηλεκτρονικού στοιχήματος, στο οποίο μετείχαν κυρίως υπήκοοι Ταϊβάν, εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Συνελήφθησαν 128 άτομα, τρεις Ελληνες και 125 αλλοδαποί, κυρίως από την Ταϊβάν, ενώ κατασχέθηκαν πλήθος πειστήρια, όπως φορητοί υπολογιστές, συστήματα ενδοεπικοινωνίας και πάνω από 150.000 ευρώ σε μετρητά.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας σχετικά με τη δράση της σπείρας διήρκησε πάνω από 1,5 μήνα, ενώ το μπαράζ συλλήψεων ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε χθες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην ηγετική ομάδα μετείχαν 18 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένας Ελληνας που, κατά πληροφορίες, δραστηριοποιείται ως μεσίτης.

Οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν για έδρα τους πολυτελείς μεζονέτες στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής. Στη διάρκεια των ερευνών της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ερευνήθηκαν πέντε μονοκατοικίες που είχαν μισθώσει τα μέλη του δικτύου. Οι συλληφθέντες είχαν τοποθετήσει έξω από τα σπίτια κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για να μπαινοβγαίνουν με ασφάλεια και δίχως να γίνονται αντιληπτοί από περιοίκους ή την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδες μέσω των οποίων διοργάνωναν παράνομο στοίχημα για διάφορα αθλήματα και πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. Αξιωματικός που ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι «το κύκλωμα διοργάνωνε παράνομα στοιχήματα ακόμα και για αγώνες μπέιζμπολ», ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μεγάλο μέρος από τα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων προήλθαν από πονταρίσματα σε αγώνες του Euro της Γαλλίας.

Κατά το αρχικό στάδιο της έρευνας δεν προέκυψε ότι το κύκλωμα οργάνωνε στοίχημα για αγώνες ελληνικών πρωταθλημάτων. Πάντως, αστυνομικοί ερευνούν εκατοντάδες σημειώσεις στις οποίες οι συλληφθέντες κατέγραφαν στοιχήματα, κέρδη και ενδεχομένως το πελατολόγιό τους. Γι’ αυτό έχουν ζητήσει μεταφραστές, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα ιδιόχειρα σημειώματα.

«Πιάστηκε ένα τεράστιο κύκλωμα με 130 άτομα κυρίως ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν εδώ στα βόρεια και τα νότια προάστια πολυτελείς κατοικίες που είχαν μέσα σέρβερ και είχαν παράνομη επιχείρηση ηλεκτρονικού τζόγου», δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Πηγή: kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιθανό νέο πολιτικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Επένδυση Τραμπ στην Axon λίγο πριν το συμβόλαιο-μαμούθ για Taser της ICE

Ελληνική επιστημονική αποστολή στη Βενεζουέλα για την υποστήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών

«Παγώνουν» οι αυξήσεις το καλοκαίρι, στόχος μειώσεις τιμών από Σεπτέμβριο - Τι αποφασίστηκε για την ακρίβεια

Πυροβολισμοί στη Γερμανία: 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - 2 συλλήψεις - Δείτε βίντεο

Νέο τρομακτικό βίντεο από τον σεισμό στη Βενεζουέλα

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου: Προτείνει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων

Αποζημίωση 360.000 ευρώ στην οικογένεια 15χρονου θύματος θανατηφόρου περιστατικού με καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά στην Καλλιθέα: «Να ‘ναι καλά τα παιδιά, με κράτησαν» λέει η 75χρονη - «Τους ευχαριστούμε», δηλώνει ο γιος της

Λήμνος: 5χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στρώμα λόγω ανέμων - Τον διέσωσε το Λιμενικό, συνέλαβαν τους γονείς

Συνελήφθη 57χρονη για πυρκαγιά από πρόθεση στην Κορινθία