Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να «επιστρέψει» και να επικρατήσει 78-77 στη Βαρκελώνη της Ρεάλ στον τρίτο τελικό της ACB, μένοντας «ζωντανή στην κατάκτηση του φετινού τίτλου, μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά, με τις δύο ομάδες να τα ξαναλένε την ερχόμενη Παρασκευή στο ίδιο γήπεδο για την ισοφάριση των «μπλαουγκράνα» ή το 3-1 των «μερένχες» και τον 35ο τίτλο για τους Μαδριλένους.

Η Ρεάλ έχασε δύο φορές την ευκαιρία για τη νίκη με το χαμένο λέι απ του Γιουλ αρχικά και το άστοχο φόλοου του Τόμπκινς σε «νεκρό» χρόνο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην πρώτη περίοδο και είχαμε ντέρμπι, αφού καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Στη δεύτερη περίοδο, η Ρεάλ με επιμέρους σκορ 19-5 έφτασε τη διαφορά στο +8 στο 40’ με πρωταγωνιστείς Κάρολ, Καμπάτσο και τα πολλά τρίποντα.

Στην τρίτη περίοδο, η ευστοχία των «μερένχες» από την περιφέρεια έφερε το +11 για τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο, όμως εκεί ο Ερτέλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και βοήθησε σε 10-0 σερί που έφερε το -1. Η Ρεάλ κατάφερε να βρει τις λύσεις και μέσα στη ρακέτα και να διατηρεί το +4 με +5 και στην τέταρτη περίοδο είχαμε «αίμα και άμμο».

Στα 29" ήρθε το καλάθι από τον Σίνγκλετον, με τον Αμερικανό πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού να πηγαίνει πολύ δυναμικά στο λέι απ. Στη συνέχεια, ο Γιουλ αστόχησε στην ατομική προσπάθεια και στο μπάσιμο που επιχείρησε, αλλά η μπάλα ξαναπήγε στη Ρεάλ, μιας και ο Χάνγκα δεν την κράτησε στο παρκέ. Όμως, στην τελευταία επίθεση ο Τόμπκινς αστόχησε εξ' επαφής και έδωσε «ανάσα» στους κυπελλούχους Ισπανίας.

Ο Σίνγκλετον τελείωσε με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ήταν ο Ερτέλ. Για τους «μερένχες», στους 18 πόντους σταμάτησαν οι Καμπάτσο και Τόμπκινς.


Δεκάλεπτα: 19-18, 34-40, 56-58, 78-77

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube