Σε μια βραδιά βγαλμένη από τα πιο όμορφα μπασκετικά όνειρα, η Βίρτους Μπολόνια έκανε ονειρική εμφάνιση κόντρα στη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και πήρε εμφατικό «διπλό» (75-83) που αυξάνει τις ελπίδες της για να προλάβει την οκτάδα, κάνοντας παράλληλα... δώρο στον Ολυμπιακό!

Οι Ιταλοί πήραν τη νίκη που τους ανεβάζει στο 8-9, ενώ από την άλλη πλευρά οι Καταλανοί έπεσαν στο 11-6. Με αυτό τον τρόπο αν οι Πειραιώτες κερδίσουν την Αρμάνι, θα πιάσουν τους «μπλαουγρκάνα».

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε με 19 πόντους ο εντυπωσιακός Λούντμπεργκ, με τον Οτζελέγιε να προσθέτει 14 και τον Τεόντοσιτς να πετυχαίνει δύο καθοριστικά τρίποντα στο φινάλε. Για τους Ισπανούς ξεχώρισε ο Λαπροβίτολα που ολοκλήρωσε το ματς με double double.



Η Βίρτους έχοντας και σημαντική στήριξη από τον κόσμο της, ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και με όμορφο μπάσκετ κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα με +11 (15-26) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Όπως αναμενόταν η Μπαρτσελόνα μέσα στο γήπεδό της, έβγαλε αντίδραση με την ποιότητα που διαθέτει και έφτασε τη διαφορά στο -3 (39-42) με το τέλος του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεμακρύνουν η μια από την άλλη (57-60). Οι Καταλανοί όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο έκαναν σχεδόν 10 λάθη (!) και σε συνδυασμό με τις τρίποντες βόμβες του Μίλος Τεόντοσιτς στο φινάλε, πήραν το παλικαρίσιο «διπλό» (75-83)!


Αναλυτικά τα στατιστικά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Sold out το Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα

«Βόμβα» από την AS: «Η Ρεάλ αφήνει την Ευρωλίγκα για το ΝΒΑ Εurope»

Παγωμάρα στην Πόλη και «ερυθρόλευκοι» πανηγυρισμοί: Η παρακάμερα από το σημαντικό διπλό του Ολυμπιακού

Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια: «Πολύ σημαντική νίκη - Χάσαμε το μυαλό μας στο δεύτερο μέρος»

Πετρίδης: «Δεν έχει χαθεί τίποτα για τον Παναθηναϊκό αλλά πια πρέπει να πάρει νίκες-Επιστρέφει ο Ναν»

Ζέρβας: «Ξεκάθαρη η πρόοδος, μοναδικό καμπανάκι τα δεύτερα ημίχρονα»

Σκαριόλο: «Έχουμε το έβδομο μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρωλίγκα»

Euroleague: Κομβική μάχη στην Μπολόνια και άλλα τρία ματς στο πρόγραμμα της Παρασκευής

Σπανούλης μετά την ήττα από τη Ρεάλ: «Δεν χάσαμε λόγω αυτού, αλλά το 35-10 στις βολές είναι μεγάλη διαφορά»

Σερέλης: «Η ομάδα είναι θυμωμένη, υπήρξαν δύο κακές διαιτητικές αποφάσεις - Ο Αταμάν μπορεί να λέει ό,τι θέλει»