Μεγάλη νίκη στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με 82-78 απέναντι στην Μπαρτσελόνα πήρε η Φενέρμπαχτσε για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προηγήθηκε με +20 στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά οι γηπεδούχοι πλησίασαν μια μεγάλη ανατροπή μειώνοντας μέχρι και στο -3.

Μπιμπέροβιτς με 19 και Μπόλντγουιν με 16 πόντους οι κορυφαίοι για τη Φενέρ που με 18-7 ξέφυγε στην πρώτη θέση. Ο Κέβιν Πάντερ είχε 24 πόντους για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ, που υποχώρησε στο 16-10.

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς, αλλά η συνέχεια ανήκε στη Φενέρ. Ξεκίνησε με ένα σερί 0-9 και με τους Μπιμπέροβιτς και Μπόλντγουιν να έχουν από 10 πόντους έκλεισε το δεκάλεπτο στο +15, 14-29. Με μακρινά σουτ από Ντε Κολό και Γιάντουνεν οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά και στο +18 στη δεύτερη περίοδο (17-35), ωστόσο με τον Πάντερ να παίρνει μπρος οι «μπλαουγκράνα» συμμάζεψαν κάπως την κατάσταση και έκλεισαν το ημίχρονο μειώνοντας στους δώδεκα, 41-53.

Έχοντας αφετηρία πάντα την άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση, η Φενέρμπαχτσε αποσπάστηκε ξανά, στο +19 (44-63) στις αρχές της τρίτης περιόδου, και λίγο αργότερα και στο +20 (51-71). Η «Μπάρτσα» έκανε την αντεπίθεσή της στην τέταρτη περίοδο και 3:46 πριν το τέλος πλησίασε στους πέντε, 73-78 με ένα σερί 12-0. Στα 27,8’’ το ματς ήρθε στο τρίποντο, 78-81, ο Μέλι αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Μπόλντγουιν πήρε καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ και από τη γραμμή των βολών «σφράγισε» τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 14-29, 41-53, 56-73, 78-82

Δείτε εδώ την στατιστική

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γκραντ: «Έπρεπε να κάνω κάτι για την ομάδα μου κι έκανα αυτό»

Το σχόλιο Πετρίδη μετά τη νίκη με Ρεάλ: «Κόντρα σε όλους και σε όλα - Ο Σλούκας άναψε το φυτίλι για τον Παναθηναϊκό»

Αταμάν: «Δεν αντέδρασα γιατί ο Γιαννακόπουλος είναι σαν εμένα - Τον ευχαριστώ που μου έδωσε κίνητρο»

Ναν: «Επιστρέφω σύντομα, είπα στους συμπαίκτες μου πως δεν πρέπει να μας ξεγράφει κανένας»

Ξέσπασμα Αταμάν προς τα media: Έδειξε το λάβαρο του 7ου αστεριού και φώναξε «συνεχίστε να γράφετε»!

Γιαννακόπουλος: «Αρχηγέ, σήμερα είναι το turning point…»

Σκαριόλο: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με περηφάνια, αλλά δεν περιμέναμε τόσο κακή απόδοση των διαιτητών»

Έξαλλος ο Σκαριόλο: «Αν έλεγα όσα σκέφτομαι… Προτιμώ να κρατήσω τα χρήματά μου για κάτι πιο χρήσιμο»

Με καυτό Όμπστ η Μπάγερν λύγισε την Παρί

Σλούκας: «Νιώθω απίστευτη σύνδεση με τον κόσμο, ήταν δίπλα μας από το πρώτο λεπτό»