Η Μπαρτσελόνα νίκησε άνετα 71-57 την Μπασκόνια στον ισπανικό «εμφύλιο» του «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και με 20-8 ρεκόρ διατήρησε τη διαφορά της στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας τους Βάσκους στο 14-14 και πολύ μακριά από την οκτάδα.

Η κυπελλούχος Ισπανίας είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και το σταθερό προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και, όταν απειλήθηκε, με σερί 8-0 έφτασε στην τελική επικράτηση.

Σε αυτό συνετέλεσαν περισσότερο οι Χίγκινς με 13 και Ντέιβις, Χάνγκα με 9 πόντους. Για την Μπασκόνια, διασώθηκαν οι Φαλ με 12 και Γκεντράιτις με 11 πόντους.

Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν πολύ νωρίς το ματς και ανάγκασαν τους Βάσκους στο χειρότερο δεκάλεπτο της ιστορίας τους στην κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχαν 2/16 σουτ και 7 λάθη, οπότε οι Καταλανοί βρέθηκαν στο +21 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Οι Βάσκοι προσπάθησαν στη δεύτερη περίοδο με τους Φαλ και Γκιεντράιτις και μείωσαν στο -6 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου και με τα συνεχόμενα τρίποντα στην τρίτη περίοδο ολοκλήρωσαν το τριαντάλεπτο στο -5. Μέχρι το 34’, το ματς έγινε ντέρμπι, όμως το 8-0 σερί των παικτών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφερε το +13 με πρωταγωνιστές τους Χίγκινς, Ντείβις και το ματς ολοκληρώθηκε ουσιαστικά.


Τα δεκάλεπτα: 25-4, 33-26, 50-45, 71-57

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 9 (5 ριμπάουν), Χάνγκα 9 (1), Μπολμάρο 3 (1), Σμιτς (0/3 σουτ), Πουστοβόι 2, Αμπρίνες 5 (1), Χίγκινς 13 (2/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα), 3/3 βολές, 4 ασίστ), Κούριτς 5 (1), Κλαβέρ, Μίροτιτς 18 (4/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 10 ριμπάουντ), Καλάθης 7 (1/4 τρίποντα, 4 ασίστ)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Βιλντόσα (0/4 σουτ), Τζέκιρι 6 (6 ριμπάουντ), Χένρι 9 (1 τρίποντο, 8 ασίστ, 6 λάθη), Σεντεγκέρσκις, Φαλ 12 (6/7 δίποντα), Πίτερς 8 (1), Ντράγκιτς 5 (1), Γκεντράιτις 11 (1/5 τρίποντα), Πολονάρα 6 (6 ριμπάουντ)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βεζένκοφ: «Το ντέρμπι δίνει μία εβδομάδα ψυχολογία στον νικητή, ο ηττημένος το σκέφτεται λίγο παραπάνω»

Μπαρτζώκας: «Πριν χρόνια φάνταζε μακρινό όνειρο οι ελληνικές ομάδες να είναι τόσο καλές» - Τι είπε για Τζόουνς

Αυτοί είναι οι διαιτητές του ντέρμπι Παναθηναϊκός AKTOR-Ολυμπιακός

Πιτίνο: «Τα μπάτζετ στο NCAA ανταγωνίζονται εκείνα της EuroLeague - Το άθλημα που ήξερα δεν υπάρχει πια»

Βάζει στοπ στην παραχώρηση Τζόουνς στον Ολυμπιακό η Παρτίζαν αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης!

Το φοβερό teaser της Euroleague για το «αιώνιο» ντέρμπι με Αταμάν και Μπαρτζώκα πάνω σε… σκακιέρα!

Το σερί συνεχίζεται: «Εξαφανίστηκαν» τα εισιτήρια και για το Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης!

Χωρίς Γουόρντ ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Euroleague: Άλλαξε ημερομηνία το Χάποελ-Παρί - Πότε θα διεξαχθεί

Μαινόμενος Ιτούδης, μπήκε στο παρκέ για να τα ψάλλει στον Μπλέικνι και δέχθηκε τεχνική ποινή!