Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά το «παζλ» για τα προημιτελικά του Champions League.

Μετά, λοιπόν, τα εισιτήρια που έχουν τσεκάρει οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν, ακόμα τέσσερα παραμένουν ανοικτά και θα δοθούν το διήμερο που αρχίζει.

Δύο αγώνες ρεβάνς για τη φάση των «16» την Τρίτη (12/3), αμφότεροι στις 22:00. Μπαρτσελόνα εναντίον Νάπολι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης και Άρσεναλ κόντρα στην Πόρτο στο «Έμιρεϊτς» του Λονδίνου, με την υπόθεση πρόκριση να είναι ανοικτή και στα δύο ζευγάρια μετά τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς.

Στις 21 Φεβρουαρίου στη Νάπολη η ομώνυμη ομάδα είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με τους Καταλανούς. Το σύνολο του Τσάβι προηγήθηκε στο 60' με άψογο τελείωμα του Λεβαντόφσκι και είχε τις ευκαιρίες και για ένα μεγαλύτερο προβάδισμα. Ωστόσο, είδε τον Οσιμέν να εκμεταλλεύεται την αδράνεια του Ίνιγο Μαρτίνεθ και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 75'.

Από τη νίκη (1-0) επί της Μαγιόρκα προέρχεται η Μπαρτσελόνα (στην 3η θέση της La Liga και στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης). Ακόμα μία γκέλα για την, 7η στη Serie A, Νάπολι που την περασμένη Παρασκευή (8/3) ήρθε ισόπαλη 1-1 υποδεχόμενη την Τορίνο.

Πιθανές συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο – Φερμίν Λόπεθ, Κρίστενσεν, Γκιντογκάν – Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Ραφίνια.

Νάπολι (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Ολιβέρα – Ανγκισά, Λομπότκα, Τραορέ – Πολιτάνο, Οσίμεν, Κβαρατσχέλια.



Την ίδια μέρα στο Πόρτο, οι «δράκοι» -που προέρχονται (και) από την πρόσφατη πεντάρα (5-0) στη μεγάλη τους αντίπαλο, Μπενφίκα- όχι μόνο… έσβησαν το παιχνίδι της Άρσεναλ, αλλά χτυπώντας στο 90'+4' με το «αριστούργημα» του Γκαλένο πήραν, έστω και ισχνό, προβάδισμα πρόκρισης (1-0) ενόψει της αποψινής βραδιάς.

Βέβαια, οι «κανονιέρηδες» συνιστούν μια πολύ ποιοτική ομάδα, ικανή για την ανατροπή, όπως αποδεικνύουν και στην Premier League. Εκεί, όπου -μετά την ισοπαλία στο Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι και τη δική τους νίκη (2-1) επί της Μπρέντφορντ- ισοβαθμούν στην κορυφή με τους «κόκκινους» όντας στο +1 από τους «πολίτες». Εξού και ο αγώνας του «Έμιρεϊτς» αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Πιθανές συνθέσεις:

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια – Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Κίβιορ – Όντεγκααρντ, Ράις, Ζορζίνιο – Σάκα, Χάβερτς, Τροσάρντ.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα – Ζοάο Μάριο, Οτάβιο, Πέπε, Βέντελ – Νίκο Γκονζάλεθ, Βαρέλα, Κονσεϊσάο – Γκαλένο, Εβανίλσον, Πεπέ.



Τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από Cosmote Sport 2 HD και Cosmote Sport 3 HD, αντίστοιχα, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Υπενθυμίζεται ότι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος μετά το φινάλε και των δεύτερων αγώνων, θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Την Τετάρτη (13/3, 22:00) θα λάβουν χώρα οι τελευταίες αναμετρήσεις για τη φάση των «16», με τα Ατλέτικο Μαδρίτης-Ίντερ (νίκη 1-0 για την ιταλική ομάδα στο «Τζουζέπε Μεάτσα») και Ντόρτμουντ-Αϊντχόφεν (1-1 το πρώτο ματς).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολικό ψύχος στην Αστάνα: Μέχρι -22 η θερμοκρασία και αίσθηση… -27 την ημέρα του Καϊράτ-Ολυμπιακός!

Ολυμπιακός: Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς με την Καϊράτ

Το προβάδισμα του Ολυμπιακού για την απευθείας είσοδο στη league phase του Champions League και η σύμπτωση με τη Σαχτάρ

Πώς μπορεί η Σαχτάρ να «κλέψει» το εισιτήριο του Champions League από τον Ολυμπιακό!

«Απλά πες τις ομάδες σωστά»: Επικό γλέντι με Κάραγκερ για Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης

Το επιβλητικό κορεό, οι αντιδράσεις στα γκολ και το ζεστό χειροκρότημα: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Ρεάλ

Με Εμπαπέ η καλύτερη ενδεκάδα της 5ης αγωνιστικής στο Champions League

Ροντινέι για τον... παλιόφιλο Βινίσιους: «Είναι ο καλύτερος στον κόσμο - Δεν τον έπιανα και όχι από θέμα σεβασμού»

Απειλές κατά του Κοτάρσκι – «Είμαστε δίπλα του»

Η πρώτη τοποθέτηση παίκτη της Λίβερπουλ στα social media: «Είναι δύσκολες οι στιγμές…»