Με πολύ καλή ψυχολογία μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ξανά την Μπαρτσελόνα (26/4, 22:00, www.sportfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports Prime), στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», για το δεύτερο ματς των Playoffs της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική πρεμιέρα στη σειρά, παρά τα προβλήματα που είχαν από πριν και αυτά που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ματς. Μέσα από την εξαιρετική της άμυνα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο κλειστό της Βαρκελώνης και αντέχοντας την αντεπίθεση των «μπλαουγκράνα» στο τέλος, έκανε το break, επικρατώντας 77-75. Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα, καθώς οι Καταλανοί μετρούσαν 2/2 από την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Από ‘κει και πέρα, οι Πειραιώτες και στο δεύτερο ματς δεν θα πάνε με τις καλύτερες συνθήκες. Εκτός παραμένει ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος εξαιτίας μίας ίωσης δεν ταξίδεψε καν με την αποστολή στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Από την άλλη, στα 35,9’’ πριν από τη λήξη του Game 1 αποχώρησε τραυματίας –ο πολύ καλός στο ματς- Φίλιπ Πετρούσεφ. Τα καλά νέα για τον Σέρβο είναι ότι έχει αποφύγει τη σοβαρή ζημιά, αλλά η συμμετοχή του στο δεύτερο παιχνίδι κρίνεται αμφίβολη.

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα έζησε μία… σπάνια συνθήκη με βάση τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα. Κι αυτό γιατί, η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν μόλις η τρίτη στο γήπεδό της, αφού με το ροζ φύλλο από το «Παλάου» είχαν φύγει μόνο η Αρμάνι Μιλάνο και Μονακό, μέχρι πρότινος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρότζερ Γκριμάου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και υπολογίζει σε όλους τους παίκτες.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σειράς:

Game 1 (24/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 75-77
Game 2 (26/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Game 3 (30/4, 21:30) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 4 (εάν χρειαστεί 2/5, 19:45) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 5 (εάν χρειαστεί 8/5) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πασκούαλ: «Η άμυνά μας να ξεκινάει από την επίθεση - Η Μονακό έχει μεγάλη ποιότητα και παίκτες δύσκολα αντιμετωπίσιμους»

Μαρκοϊσβίλι: «Νέα μέρα, νέο παιχνίδι, νέα ευκαιρία - Θα είναι δύσκολο, να εστιάσουμε στον εαυτό μας»

Χόρτον-Τάκερ: «Οι παίκτες στην Ευρώπη μιλάνε πολύ, είναι πιο ξεροκέφαλοι - Εγώ δεν είμαι από αυτούς τους τύπους»

Με πιθανές ενισχύσεις στον «τελικό» η Μονακό: Προπονήθηκαν Νέντοβιτς και Ταρπέι, αλλά παραμένουν αμφίβολοι

Αναγκαστική μετακόμιση για τη Χάποελ Τελ Αβίβ - Αλλάζει έδρα για τα playoffs λόγω κακού προγραμματισμού

«Τα καλύτερα είναι μπροστά»: Η αποθέωση της Euroleague σε Αταμάν και η απάντηση του Παναθηναϊκού!

Με τους 8.000 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας τα ματς της Ρεάλ με τη Χάποελ

Μπόλντγουιν για το βραβείο του Ντιαλό: «Δηλαδή η καλύτερη άμυνα δεν έχει τον αμυντικό της χρονιάς;»

Το logo του Final Four 2026 στην Αθήνα: Παράδοση, δύναμη και… ελληνική ψυχή

«Υπάρχουν οι αριθμοί»: Έβαλε τα… γέλια για το γεγονός ότι δεν πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού ο Ταβάρες