Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν, στη νέα «διαβολοβδομάδα» της Euroleague. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε πως ο Μόντε Μόρις δεν θα είναι διαθέσιμος, με την ελπίδα να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος.
-Σε όσα πρέπει να αλλάξει η ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς που σημειώθηκαν ήττες:
«Απλά να κερδίσουμε. Οι νίκες δημιουργούν καλό κλίμα, οι ήττες το αντίθετο. Υπάρχει στενοχώρια, αλλά πιστεύουμε ότι για τρία δεκάλεπτα κόντρα στη Βαλένθια παίξαμε πολύ καλά. Απλώς καταρρεύσαμε ψυχολογικά σε κάποια μεγάλα σουτ, ιδίως τα δύο στο transition του Τόμπσον. Παίξαμε με πίεση και αυτό επηρέασε την απόδοσή μας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Βαλένθια έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Είχαμε μεγάλη βελτίωση στον τρόπο που θέλαμε να παίξουμε και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πιο συστηματικά και για μεγαλύτερη διάρκεια, ώστε να επανέλθουμε στα γνωστά μας στάνταρντς».
-Στη Βιλερμπάν και το άσχημο ρεκόρ της στη φετινή Euroleague:
«Όχι, είναι μία solid (συμπαγής) ομάδα, που παίζει σκληρά. Πολλά παιχνίδια που έχασε κρίθηκαν στο τελευταίο τρίλεπτο ή πεντάλεπτο. Μάχεται παντού, χθες κέρδισε την Μπάγερν, δεν παρατάει κανένα παιχνίδι. Στην Euroleague κάθε ματς είναι δύσκολο και κρύβει παγίδες. Πρέπει να παίζεις καλά για να κερδίσεις, κάτι που φαίνεται και από τα χθεσινά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και έτσι πρέπει να το δούμε».
-Στον Μόντε Μόρις:
«Τα εργομετρικά του είναι καλά. Δεν είναι φυσικά στο επίπεδο των άλλων παικτών μας, αλλά είναι πολύ καλύτερα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς μετά από έναν μήνα απουσίας. Αυτό δείχνει ότι είχε δουλέψει αρκετά στο διάστημα που δεν έπαιζε. Στόχος μας είναι, μάλλον για να μην πω 100%, να παίξει στο παιχνίδι με τον Κολοσσό την Κυριακή και από εκεί να μπει στο rotation».
-Στα νεκρά διαστήματα του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια των αγώνων:
«Και εμείς ψάχνουμε να βρούμε τον λόγο. Θα μπορούσε να είναι κάποιες λάθος επιλογές, νομίζω ότι χάσαμε πολλά σουτ προς το τέλος. Πολλές φορές τα πράγματα έρχονται ανάποδα, γιατί ο αντίπαλος είναι πολύ καλός και παίζει ρόλο σε τι κατάσταση τον βρίσκεις. Για παράδειγμα, η Βαλένθια είναι αυτή τη στιγμή σε φοβερή κατάσταση, αλλά μπορεί να μην είναι έτσι σε δύο μήνες. Παίζει ρόλο αν η αντίπαλη ομάδα έχει κίνητρο και αυτοπεποίθηση. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν 20 πολύ καλές ομάδες που το ψάχνουν.
Παρακολουθούσα το παιχνίδι της Βιλερμπάν με την Μπάγερν, όπου στο τέλος οι παίκτες είχαν τεράστιο στρες για να κερδίσουν. Στην Euroleague κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική, ανεξάρτητα από τη θέση. Πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα τα συναισθήματά μας. Με τη Βαλένθια, όταν ήμασταν μπροστά με 13, 10, 8 πόντους, δεν τελειώσαμε το ματς με σουτ που θα έπρεπε. Εκείνοι απάντησαν με τρίποντα στο transition, μπήκε πίεση και δεν διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι. Κάποιες φορές τα πράγματα είναι απλά».