Στις δυσκολίες του αγώνα με την Μπασκόνια και την ανάγκη ο Ολυμπιακός ν’ ανταποκριθεί σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ισπανία ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε γιατί το παιχνίδι θα είναι απαιτητικό για τους «ερυθρόλευκους».

Επικαλούμενος λοιπόν και τις απουσίες των Γουόκαπ και Ντόρσεϊ, χαρακτήρισε αναγκαίο να δείξει συμπαγής η ομάδα ακόμα και χωρίς αυτούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαρτζώκας

Για το ματς με την Μπασκόνια: «Από τη μία αν δεις το παιχνίδι με τη Ζιρόνα που έχασαν με κάτω τα χέρια 30 πόντους, θα πεις ότι είναι σε βαθιά κρίση. Μα πριν από λίγες ημέρες έπαιξαν με τη Ρεάλ, ήταν ένα κλειστό παιχνίδι και κέρδισαν 40 πόντους στην Κορούνια. Ή έπαιξαν με τη Βίρτους με απουσίες και χτύπησαν το ματς μέχρι την τελευταία επίθεση εκτός έδρας.

Είναι μία ομάδα που το πώς θα επιβάλει τον ρυθμό της παίζει μεγάλο ρόλο για το πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Γι' αυτό και για μας είναι σημαντικό να ξέρουμε πότε πρέπει να επιτεθούμε και πώς να αμυνθούμε. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα παιχνίδι που εξ' ορισμού είναι κερδισμένο. Αυτά είναι μακριά από μας και κάθε τέτοιου είδους σκέψη κι από μας τους προπονητές, αλλά κι από τους παίκτες».


Για το τι πρέπει να προσέξουν περισσότερο: «Οι πληροφορίες λένε ότι ο Χάουαρντ θα παίξει. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνετε ότι είναι σημαντικό το αν θα παίξει, όπως κι ο Μπάλντουιν. Οπότε θα έχουμε να κάνουμε σίγουρα με μία ομάδα που θα έχει κίνητρο.Δεν έχει πια μεγάλη πίεση, γιατί θεωρώ ότι είναι δύσκολο να προλάβει τα play off, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν ταλέντο, μέσα στο γήπεδό τους όποιος έχει πάει εκεί ξέρει ότι είναι μία έδρα που αν αφήσεις την ομάδα αυτή να επιτεθεί όπως θέλει, στην ταχύτητα που θέλει, όπως εκτελεί, κι αν σουτάρουν την μπάλα καλά, που είναι σημαντικό, μπορεί να χάσεις μεγάλες διαφορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οπότε πρέπει να κάνουμε καλές επιθέσεις όσον αφορά τις επιλογές μας, να μην τους δώσουμε την μπάλα στα χέρια, να μην κάνουμε λάθη και φυσικά στους καλούς παίκτες που δημιουργούν κι εκτελούν να είμαστε καλοί, να αμυνθούμε καλά επάνω τους.Το πρόβλημα για μας είναι ότι δεν θα έρθει ο Γουόκαπ, γιατί δεν ξεπέρασε το πρόβλημα με τον μυϊκό σπασμό. Οπότε δεν θα μας βοηθήσει ούτε στο ένα ματς, αλλά ούτε και στο άλλο και παίζει πάντα πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς αμυνόμαστε στους καλούς επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας».


Για το αν βραδιές όπως κόντρα στην Μπάγερν είναι επικίνδυνες όσον αφορά το πνευματικό κομμάτι: «Όλα στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι μία διαχείριση ειδικών καταστάσεων, ψυχολογικών, πνευματικών, σωματικών και όσο πιο πολύ τριβή έχεις σε αυτό, μιλάω για τους παίκτες μας που έχουν εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, το καταλαβαίνουμε αυτό. Είτε είναι τα πράγματα πολύ θετικά, είτε αρνητικά, πρέπει γρήγορα να φεύγουν από το μυαλό σου, γιατί η επόμενη πρόκληση πάντα είναι πολύ δύσκολη. Νομίζω ότι έχουν περάσει πολλές μέρες από το παιχνίδι με την Μπάγερν, είχαμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά κι αυτοί δεν είχαν ένα καλό παιχνίδι. Πάντα παίζει ρόλο κι αυτό. Η Μπάγερν μετά από 1,5 μέρα πήγε και νίκησε, θέλω να πω ότι αμέσως ξεχνάς τι έγινε και πολλές φορές το αντιμετωπίζεις και σαν πρόκληση. Νομίζω ότι αν θέλουμε να μείνουμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, πρέπει να δείξουμε συμπαγείς παρά τις απουσίες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Προτεραιότητα της Πολιτείας η δημόσια ασφάλεια κι όχι οι φαντασιώσεις του Δ.Γιαννακόπουλου»!

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια της αναβληθείσας αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός καλύπτει όλα τα έξοδα της Φενέρ για το επόμενο ταξίδι της στον Πειραιά

Εuroleague: Η Μπαρτσελόνα πρότεινε νέο συμβόλαιο με… δικαίωμα αποχώρησης

Δυσαρέσκεια στη Φενέρ για την αναβολή με Ολυμπιακό: «Αν γίνει το Παναθηναϊκός-Βαλένθια, τότε δεν τίθεται θέμα ασφαλείας»

Παναθηναϊκός AKTOR: Οδηγίες προς τους οπαδούς για τον σημερινό αγώνα με την Βαλένθια

Βρούτσης: Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει φτιάξει το πρόβλημα στο ΣΕΦ -Γι’ αυτό δεν αναβάλαμε το πόλο του Παναθηναϊκού

Πετρίδης: «Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Παναθηναϊκός AKTOR - Δίνει μια επιπλέον λύση ο Γιουρτσέβεν»

Τζαμπάρι Πάρκερ: «Δεν έχω ξαναπαίξει σε τέτοιες συνθήκες-Ήρθα για τον Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν»

Ευρωλίγκα: Ολοκληρώνεται η 14η αγωνιστική με σημαντικές αναμετρήσεις σε Μπολόνια, Βελιγράδι και Βιτόρια