Την επιστροφή στις νίκες «δια πυρός και σιδήρου» πανηγύρισε το βράδυ της Παρασκευής (31/10) ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε πολύ δύσκολα με σκορ 62-58 της Χάποελ Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε επανειλημμένα στην πίεση που αισθάνθηκε η ομάδα του και στο γεγονός πως πρέπει άπαντες να ηρεμήσουν, κάνοντας ειδική αναφορά στην καλή άμυνα των Πειραιωτών και στο ότι κράτησαν την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας στους 58 πόντους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Δεν αλλάξαμε τίποτα τακτικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είπαμε στους παίκτες να ηρεμήσουν, βρισκόμαστε υπό μεγάλη πίεση. Είναι ακόμη Οκτώβριος, έχουμε όλη τη σεζόν μπροστά μας. Ας ηρεμήσουμε, ας χαλαρώσουμε -δεν υπάρχει λόγος να έχουμε αυτή την πίεση. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας.

Όποτε είχαμε υπομονή και καλή εκτέλεση, βρίσκαμε λύσεις. Πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά μας, στα θεμελιώδη στην άμυνα. Σκόραραν τέσσερις πόντους στην τρίτη περίοδο και 19 στο δεύτερο ημίχρονο. Κρατήσαμε την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας στους 58 πόντους -είναι μεγάλο επίτευγμα.

Από την άλλη πλευρά, ήμασταν τόσο νευρικοί, σουτάραμε άσχημα και κάποια σουτ ήταν να σε τρελάνουν τελείως. Είχαμε πολλή πίεση και πρέπει να ηρεμήσουμε.

Αυτό που μετράει είναι η νίκη. Πρέπει να μάθουμε πολλά από αυτό το ματς, αλλά κάθε νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο της Ευρωλίγκας είναι κάτι που εκτιμούμε πολύ
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τζαμπάρι Πάρκερ: «Δεν έχω ξαναπαίξει σε τέτοιες συνθήκες-Ήρθα για τον Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν»

Ευρωλίγκα: Ολοκληρώνεται η 14η αγωνιστική με σημαντικές αναμετρήσεις σε Μπολόνια, Βελιγράδι και Βιτόρια

Παναθηναϊκός AKTOR-Βαλένθια: Για να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί οι «πράσινοι»

Βαθμολογία Euroleague: Μόνη πρώτη ξανά η Χάποελ Τελ Αβίβ, μπήκε στη δεκάδα η Ρεάλ Μαδρίτης

Χρονικό: Πώς φτάσαμε στην αναβολή του Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε και τα δεδομένα με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Γιάτρεψε τις πληγές της και μπήκε με νίκη στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή της η Παρτίζαν

Ανησυχία στην Παρτίζαν με Ποκουσέφσκι: Αποχώρησε υποβασταζόμενος με πρόβλημα στον αστράγαλο

Απίστευτες εικόνες το Βελιγράδι: Μικρή οπαδός της Παρτίζαν βουρκώνει κρατώντας πλακάτ του Ομπράντοβιτς

Η Μονακό του Σπανούλη γκρέμισε το ρεκόρ Παναθηναϊκού και Μακάμπι με τους 125 πόντους απέναντι στην Παρί!

Το έκανε «θρίλερ» με Βιλερμπάν, αλλά είχε ήρωα Μάλκολμ και παρέμεινε κορυφή η Χάποελ Τελ Αβιβ