Ο Ολυμπιακός κατέρρευσε στα τελευταία λεπτά της εκτός έδρας αναμέτρησής του με τον Ερυθρό Αστέρα, γνωρίζοντας την ήττα για τη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο ότι η ομάδα του έχασε εντελώς την ψυχραιμία της στην «τελική ευθεία» του αγώνα, ενώ παράλληλα μίλησε για τον Τζάρεντ Μπάτλερ, ο οποίος είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό πριν ενταχθεί στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ τοποθετήθηκε και για την αναζήτηση γκαρντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

«Συγχαρητήρια στον Αστέρα για τη νίκη. Για εμάς η τέταρτη περίοδος ήταν κάτι που μας εξέθεσε. Ήμασταν μπροστά 12 πόντους, αλλά δεν ελέγξαμε το συναίσθημά μας. Έπρεπε να έχουμε υπομονή και να μην εκτελούμε στα πρώτα 10 δεύτερα. Δεν το κάναμε. Ο Αστέρας πήρε ψυχολογία με κλεψίματα και εύκολα καλάθια. Στο τέλος ήταν σφιχτό παιχνίδι, έπρεπε να ήμασταν πιο αποτελεσματικοί στην τέταρτη περίοδο και να μην δώσουμε πόντους στο τρανζίσιον. Θα μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και θα γίνουμε καλύτεροι».

Για τον Ερυθρό Αστέρα: «Είναι πιο αθλητικός και πιο εκρηκτικός σε σχέση με το παρελθόν. Έχουν αυτοπεποίθηση και παίζοντας πολλά παιχνίδια είναι πάντα δύσκολο να αγωνίζεσαι εδώ. Έχουν πολύ καλούς πόιντ γκαρντ και ελέγχουν τον ρυθμό. Είναι νωρίς ακόμα, μόλις το 32% των αγώνων έχει παιχτεί, και είναι νωρίς να κρίνουμε τις ομάδες. Ο Αστέρας είναι μια σκληρή ομάδα και το δείχνει και η κατάταξή της».

Για τον Τζάρεντ Μπάτλερ: «Ήταν ένας παίκτης που μας ενδιέφερε, του δώσαμε συμβόλαιο. Δεν ζήτησε να είναι στη βασική πεντάδα. Ο ατζέντης του προτίμησε να τον πάει στον Ερυθρό Αστέρα, λέγοντας ότι εκεί δεν υπάρχουν τόσα πολλά γκαρντ όσο σε εμάς. Όπως είδατε τώρα έχουμε μόνο έναν πόιντ γκαρντ. Ο Κίναν Έβανς είναι εκτός, ο Φρανκ Νιλικίνα τραυματίας. Ποτέ δεν ξέρεις. Είμαστε στην αγορά, αλλά είναι δύσκολο να βρεις παίκτες που να μπορούν να παίξουν στο επίπεδο που θέλει ο Ολυμπιακός».

Για τον Μιλουτίνοφ: «Είμαι χαρούμενος για αυτόν. Είναι πάντα θετικός, σουτάρει με καλά ποσοστά και βρίσκουμε χημεία. Μας λείπουν κοντοί και οι ψηλοί εξαρτώνται από τους γκαρντ και τη δημιουργία τους. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, με συνεχόμενα παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος για τον Νίκολα, αλλά πρέπει να αξιολογείς κάθε παίκτη με βάση το τι κάνει η ομάδα. Τα ατομικά στατιστικά δεν μετράνε τόσο».

Για την ατμόσφαιρα: «Κατά τη διάρκεια δεν είδα καθόλου θετική ατμόσφαιρα για εμάς. Στο τέλος ακούσαμε συνθήματα για Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα, αλλά ήταν σε λογικά πλαίσια».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Για το ευρωπαϊκό νταμπλ στο remake του τελικού της Αθήνας!

Πέδρο Μαρτίνεθ: «Η ομάδα έδειξε ικανότητα να υποφέρει - Να είμαστε πιο αυστηροί με τους εαυτούς μας στην άμυνα»

Τα πεπραγμένα του Γουόκαπ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του με την Dubai BC

Πήρε το ντέρμπι με την Dubai BC και έκλεισε νέο ραντεβού τίτλου με τον Ολυμπιακό η Ρεάλ!

Μπαρτζώκας: «Το πνεύμα νικητή ήταν εκεί για εμάς - Πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα»

ΜακΙντάιρ: «Όμορφο το συναίσθημα να παίζεις για τον Μπαρτζώκα»

Η λάμψη του Φουρνιέ, ο MVP Χολ και οι κομβικοί Μοντέρο και Τζόσεφ: Τα highlights από το Ολυμπιακός-Φενέρ

Ζέρβας: «Οι αμυντικές τανάλιες του Ολυμπιακού, ο Εντιάι και ο Ταϊρίκ για ακόμα μια ανατροπή»

Γιασικεβίτσιους: «Προηγηθήκαμε τέσσερις φορές με πάνω από 10 πόντους και επέστρεφαν»!

Φουρνιέ: «Είμαστε ένα γκρουπ χωρίς εγωιστές - Δεν σκεφτόμαστε το back-to-back»