Μετά την εντυπωσιακή νίκη επί του Παναθηναϊκού στη 14η αγωνιστική της Euroleague, η Βαλένθια συνέχισε την καλή της πορεία και στη Liga Endesa, παίρνοντας ακόμη ένα σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα εκτός έδρας.
Στη Fernando Buesa Arena της Βιτόρια, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ επικράτησε με 91-89 της Μπασκόνια, χάρη σε καλάθι buzzer-beater του Κάμερον Τέιλορ, ανεβαίνοντας στο 8-1 μετά από 9 αγωνιστικές.
Ο καθοριστικός Τέιλορ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά οι επιθετικές πρωτοβουλίες της Βαλένθια βασίστηκαν κυρίως στον Νέιτ Ρόιβερς και τον Ζαν Μοντέρο, που σημείωσαν 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.
Από την άλλη, η Μπασκόνια υπέστη την τέταρτη ήττα στους τελευταίους πέντε αγώνες και έπεσε σε αρνητικό ρεκόρ 4-5. Κορυφαίος για την ομάδα των Βάσκων ήταν ο Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό, που σημείωσε 26 πόντους με 5/10 τρίποντα.
Τα δεκάλεπτα: 17-20, 44-39, 60-62, 89-91