Έχουν περάσει 31 χρόνια από τότε, αλλά ο Ρομπέρτο Μπάτζιο δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ. Ο ηγέτης της Ιταλίας σε εκείνη τη διοργάνωση είχε στείλει άουτ την μπάλα και η Βραζιλία είχε κατακτήσει τον τίτλο στη διαδικασία των πέναλτι.

«Αν είχα ένα μαχαίρι εκείνη τη στιγμή, θα είχα μαχαιρώσει τον εαυτό μου. Αν είχα όπλο, θα είχα αυτοπυροβοληθεί. Την ώρα εκείνη ήθελα να πεθάνω. Έτσι ένιωθα», τόνισε ο Μπάτζιο.

«Ολόκληρο εκείνο το Μουντιάλ, όχι μόνο οι αγώνες μας, επηρεάστηκε από τη ζέστη. Ήταν ανυπόφορη. Έπρεπε να δώσουμε περισσότερα από όσα ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να παίξουμε. Αλλά, παρά τις δυσκολίες, μας οδηγούσε το πάθος και η επιθυμία να πετύχουμε. Και πολλοί Ιταλοί που έζησαν εκεί ως μετανάστες ήταν περήφανοι για εμάς. Το νιώσαμε ως ομάδα. Ήταν μια επιπλέον ώθηση για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια», πρόσθεσε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ενισχυμένη με… ρομπότ σκύλους η Αστυνομία της Γουαδελούπε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026!

«Τρελά» πριμ σε Τούχελ και παίκτες της Αγγλίας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Μουντιάλ 2030: Η Ισπανία θα φιλοξενήσει τον τελικό

Σφαγεία, δηλητηριάσεις και πυροβολισμοί: Σοκαριστικές καταγγελίες για τα αδέσποτα στο Μαρόκο ενόψει Μουντιάλ 2030!

Απίστευτοι οι Σκωτσέζοι: Σχεδόν χίλιοι έχουν αγοράσει ήδη εισιτήρια για τον τελικό του Μουντιάλ

Νέα εποχή στο οφσάιντ: Η FIFA φέρνει 3D avatars όλων των παικτών στο Μουντιάλ με τεχνητή νοημοσύνη!

Στους υποψήφιους διαιτητές για το Μουντιάλ ο Ευαγγέλου

Οργή κατά FIFA: Απαγορευτικές τιμές στα εισιτήρια για άτομα με αναπηρία στο Μουντιάλ!

Στην Ισπανία και στην έδρα της Λεβάντε οι κρίσιμες αναμετρήσεις της Ουκρανίας για τα playoffs του Μουντιάλ

Μουντιάλ: Διαμαρτυρία από Αίγυπτο και Ιράν στη FIFA για την κήρυξη “Pride Match” του αγώνα τους