Σήμερα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κλείνει τα 41 του χρόνια και πολλοί τον θυμόμαστε ως παίκτη για τα εξαιρετικά χτυπήματα που είχε με την μπάλα. Ο πρώην Άγγλος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πρέστον, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Λος Άντζελες Γκάλαξι, Παρί Σεν Ζερμέν και στην εθνική ομάδα της χώρας του. Επίσης ήταν ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία).

Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε όταν ήταν 17 χρονών. Έγινε ο πρώτος Βρετανός που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην εθνική ομάδα, έκανε το ντεμπούτο του στις 1 Σεπτεμβρίου του 1996, σε ηλικία 21 ετών. Ήταν αρχηγός στην εθνική για έξι χρόνια. Έκανε συνολικά 115 εμφανίσεις, εμφανιζόμενος στα μουντιάλ του 1998, 2002, 2006 και στα Euro του 2000, 2004.

Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον μερικές φράσεις που έχουν ειπωθεί από σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου για τον πρώην Βρετανό ποδοσφαιριστή!

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Είναι φυσιολογικός, συμπαθής και ένα πολύ απλό αγόρι.
Ποτέ δεν ήταν πρόβλημα μέχρι που παντρεύτηκε. Συνήθιζε να μένει μετά την προπόνηση μέχρι το βράδυ και να δουλεύει με τους προπονητές των ακαδημιών, ήταν φοβερός τύπος. Από τη στιγμή που παντρεύτηκε όμως άλλαξαν πολλά πράγματα, δεν δούλευε έξτρα όπως πριν. Είναι φυσικά μία διασημότητα του ποδοσφαίρου.



Ζινεντίν Ζιντάν: Είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής και έχει συμβάλει αρκετά στην επιτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι παγκόσμιας κλάσης παίκτης και κάθε ομάδα θα ήθελε να τον έχει.

Τζορτζ Μπεστ: Δεν μπορεί να κλωτσήσει με το αριστερό πόδι, ούτε να πάρει μία κεφαλιά και δεν μπορεί να σκοράρει πολλά γκολ. Πέρα από αυτά, αυτός είναι μια χαρά.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Αναζητούσαμε μία λίστα με τραγούδια του, περιμέναμε να δούμε κάτι πιο κουλ αγγλικό ροκ, αλλά είναι ωραίο να ξέρεις ότι ακόμα και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν έχει καλό γούστο σε όλα.


Αρσέν Βενγκέρ: Αυτό που μένει στη μνήμη μας από αυτόν είναι η αφοσίωσή που έδειχνε και πόσο σκληρά δούλευε πάντα.

Ζοσέ Μουρίνιο: Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν πάντα καλός μαζί μου, πάντα αναφερόταν με πολύ καλά λόγια για εμένα. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να συνεργαστούμε, θα μου άρεσε πολύ να ήμουν προπονητής του.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Θα ήμουν πολύ περήφανος μια μέρα να με εκτιμάνε σαν τον Τζορτζ Μπεστ ή τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Έχει εξαιρετική μακρινή πάσα, αλλά δεν είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Δεν ανήκει σε καμία περίπτωση στο γκρουπ με τους ποδοσφαιριστές της ανώτερης κατηγορίας. Υπάρχουν εκατοντάδες Μπέκαμ που παίζουν ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια: Χρήστος Γκίνης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube