Αγριεμένα «λιοντάρια» κατασπάραξαν την Μπενφίκα… Η Σπόρτινγκ θριάμβευσε στο ντέρμπι της Λισαβόνας, αφού πέρασε σαν σίφουνας (1-3) από την έδρα της συντοπίτισσας και απέδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο την ανωτερότητά της!

Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 8’ με τον Σαράμπια να εκτελεί τον Βλαχοδήμο, ενώ είχαν δοκάρι στο 37’ με τον Πέδρο Γκονσάλβες και ακυρωθέν γκολ στο 45’ με τον Παουλίνιο.

Στο δεύτερο μέρος, οι «αετοί» ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν, αλλά στο 60’ ο Νούνιες σημάδεψε το δοκάρι κι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Δύο λεπτά αργότερα (62’), ο Νούνες σέρβιρε στον Παουλίνιο, που έγραψε το 0-2. Στο 64’, οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι, με τον Ράφα Σίλβα αυτή τη φορά.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Ζεσούς, η Σπόρτινγκ βρήκε και 3ο τέρμα στο 68’, με τον Νούνες να φεύγει στην αντεπίθεση και να νικάει τον Βλαχοδήμο.

Στο 79’, η Μπενφίκα βρήκε… δίχτυα, αλλά το τέρμα του Νούνιες ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 96’ με τον Πίζι.

Αυτή ήταν η 12η διαδοχική νίκη της Σπόρτινγκ σε όλες τις διοργανώσεις, ενόσω παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα (11-2-0) και συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με την Πόρτο. Από την άλλη, οι «αετοί» υποχώρησαν στο -4 από τις δύο μεγάλες αντιπάλους τους.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:
Παρασκευή 4/12

Πορτιμονένσε-Πόρτο 0-3
(45’ αυτ. Πέδρο Σα, 70’ Βιτίνια, 75’ Οτάβιο)

Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λ. 1-3
(96' Πίζι - 8’ Σαράμπια, 62' Παουλίνιο, 68' Μ. Νούνες)

Σάββατο 5/12
Μποαβίστα-Μαρίτιμο
Πάκος Φερέιρα-Γκιμαράες

Κυριακή 6/12
Σάντα Κλάρα-Αρούκα
Ζιλ Βιθέντε-Φαμαλικάο
Μπράγκα-Εστορίλ

Κυριακή 2/1
Βιζέλα-Μπελενένσες

Δευτέρα 3/1
Τοντέλα-Μορεϊρένσε

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube