Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά το... τρένο της Μπενφίκα μοιάζει ασταμάτητο. Οι «αετοί» νίκησαν άνετα την Τσάβες με σκορ 5-0, και πέτυχαν τη δέκατη νίκη τους σε έντεκα αγωνιστικές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Μπενφίκα εκμεταλλευόμενη την «γκέλα» της Πόρτο νωρίτερα, έφυγε στο +8 από τον μεγάλο αντιπάλό της, και πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο.



Η Μπενφίκα έδειξε από την αρχή την διάθεσή της να τελειώσει νωρίς τον αγώνα, και πήρε προβάδισμα με σουτάρα του Νέβες εκτός περιοχής μόλις στο δεύτερο λεπτό. Το θέαμα στο «Ντα Λουζ» δεν τελείωσε εκεί, καθώς λίγα λεπτά αργότερα ο Αλεχάντρο Γκριμάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ διπλασίασε το προβάδισμα των «αετών» και έβαλε πρόωρο τέλος στο παιχνίδι. Η Μπενφίκα συνέχισε να παίζει «μόνη της», και στο 37' ο Γκονσάλο Ράμος έκανε το 3-0, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο.



Στο δεύτερο μέρος η Μπενφίκα κατέβασε ρυθμούς, γνωρίζοντας πως το παιχνίδι έχει ουσιαστικά τελειώσει. Παρόλα αυτά, ο Πετάρ Μούσα, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του, πρόλαβε με ωραίο τελείωμα να κάνει το 4-0 στο 81', για να έρθει ο Ράφα Σίλβα στις καθυστερήσεις να διαμορφώσει το τελικό 5-0 . Με αυτόν τον τρόπο, η Μπενφίκα έφτασε στην εύκολη νίκη, διατηρώντας το αήττητό της στο πρωτάθλημα ακάθεκτο μετά από 11 αγωνιστικές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου
Πάκος ντε Φερέιρα-Μαρίτιμο 0-1

Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Σάντα Κλάρα-Πόρτο 1-1
Μπενφίκα-Τσάβες 5-0
Αρούκα-Σπόρτινγκ (22:30)

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Πορτιμονένσε-Εστορίλ (17:30)
Μποαβίστα-Βιζέλα (17:30)
Κάζα Πία-Ρίο Άβε (20:00)
ΖΙλ Βισέντε-Μπράγκα (22:30)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου
Βιτόρια-Φαμαλικάο (22:15)

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσιριγώτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube