Καμία σχέση με το Champions League δεν θέλει να έχει η Ευρωλίγκα, όπως κατέστησε σαφές ο Τζόρντι Μπερτομέου. Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας απέκλεισε το ενδεχόμενο σύνδεσης των δύο διοργανώσεων.

«Είναι αδύνατο αυτό και δεν έχει νόημα. Σε ποια διοργάνωση, όταν κερδίζεις, μπορείς να ανέβεις δύο κατηγορίες;», τόνισε χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά τη διοργάνωση της FIBA τρίτη τη τάξει διοργάνωση, πίσω και από το Eurocup.

Όσον αφορά στις ιταλικές ομάδες, οι οποίες αποσύρθηκαν από το Eurocup και προσχώρησαν στο Champions League της FIBA, εξήγησε πως είναι πάντα ευπρόσδεκτες. «Στην Ιταλία υπήρχε ο φόβος της απώλειας του Προολυμπιακού Τουρνουά και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Ξέρουμε όλοι τι έγινε, λοιπόν. Οι ιταλικές ομάδες δεν διαχειρίστηκαν την πίεση που τους ασκήθηκε, κάτι που συνέβη επίσης σε άλλες χώρες. Τους είχαμε δώσει νομική υποστήριξη. Θα χαιρόμασταν πολύ να είχαμε ιταλικές ομάδες στο Eurocup. Εάν η Lega Basket αποφασίσει να επιστρέψει σε εμάς θα είμαστε πολύ ευτυχείς να τους υποδεχθούμε», συμπλήρωσε ο ο Τζόρντι Μπερτομέου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube