Εάν μάλιστα ισχύει το γνωμικό ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται τότε η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά αναμένεται συναρπαστική.

Στην πρώτη κατηγορία οι Σέρβοι μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή χρονιά και έκαναν ονειρεμένο ντεμπούτο με νίκη. Στη δεύτερη κατηγορία η Panatha USA δεν τα κατάφερε καθώς υπέστη ήττα με 0-2, ενώ ο Ολυμπιακός και φέτος θα είναι φαβορί για την άνοδο καθώς ξεκίνησε με νίκη 1-0.

Στην τρίτη κατηγορία η Λέρος πέτυχε μεγάλη νίκη ενώ οι Κρήτες της Νέας Υόρκης μετά από απίστευτη ανατροπή έφεραν 5-5.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

1η κατηγορία:

NY Serbia vs Oceanside United 2-1

Άνετη επικράτηση για τους νεοφώτιστους Σέρβους, που κατάφεραν να κερδίσουν με σκορ 2-1 στο γήπεδο του Βεραζάνο στο Μπρούκλυν. Οι Σέρβοι απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι έχουν ένα ομοιογενές σύνολο, καθώς η ομάδα δεν έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να πρόκειται για μία ομάδα που λειτουργεί με αξιοσημείωτη πορεία. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πλάβι, ο Ντέγιαν Τόλματς που πέτυχε και τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο 23’ και 44’ με δυνατά σουτ. Το Oceanside απλά μείωσε το σκορ στο 80’, όμως στην συνέχεια δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.

Η σύνθεση των Σέρβων: Radojcic, Matovic, S. Milenovici, J. Milenovici, Rada, Lupoli, Blazevic, Velcamovic, Cozlina, Crosby, Karic, Jankovic, Dolmac, Bulic, Boyabasa, Ilic, Majic.

Mineola Portuguese vs Port Jefferson 2-4
Istria vs O.B. Fenerbahce USA 4-2
AC Glen Cove vs Forest Park 2-0
NY Irish Rovers vs NY Polet 5-2
Westbury FC Azzurri vs East Hampton FC 1-2

H Bαθμολογία:

EAST

AC Glen Cove 3βαθμοί (2-0)
East Hampton FC 3 βαθμοί (2-1)
Port Jefferson 3 βαθμοί (4-2)
Westbury FC Azzurri 0 βαθμοί (1-2)
Mineola Portuguese 0 βαθμοί (2-4)
Forest Park 0 βαθμοί (0-2)

WEST

NY Irish Rovers 3 βαθμοί (5-2)
NY Serbia 3 βαθμοί (2-1)
Istria 3βαθμοί (4-2)
Oceanside United 0 βαθμοί (1-2)
O.B. Fenerbahce USA 0 βαθμοί (2-4)
NY Polet 0 βαθμοί (2-5)

H επόμενη αγωνιστική:

Port Jefferson vs East Hampton FC
Mineola Portuguese vs AC Glen Cove
NY Polet vs O.B. Fenerbahce USA
Forest Park vs Westbury FC Azzurri
NY Serbia vs Istria
Oceanside United vs NY Irish Rovers

Δεύτερη κατηγορία:

Κακή εμφάνιση και αρνητικό αποτέλεσμα για την Panatha USA, που στην πρεμιέρα της 2ης κατηγορίας δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιον βαθμό. Οι νεοφώτιστοι ήταν νευρικοί, και παρόλο που είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, είχαν εμφανές πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, κάτι που τελικά πλήρωσαν. Οι Ιταλοί της Κόσμο Νταμιάνο, ήταν πιο ουσιαστικοί καθώς σε δύο ευκαιρίες σκόραραν δύο γκολ παγώνοντας τους παίκτες του τριφυλλιού.

Οπως δήλωσε ο Ηλίας Τσουκαντάς, παρά το άσχημο αποτέλεσμα, η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο, αφού ήρθαν πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι και η χημεία είναι το ζητούμενο, ενώ στην συνέχεια ζήτησε απ ?οτους φίλους της ομάδας να κάνουν υπομονή. Ό έμπειρος μεσοεπιθετικός κατέληξε λέγοντας ότι πλέον η ήττα ανήκει στο παρελθόν και αρχής γενομένης από την προπόνηση της Τετάρτης, θα γίνει μία νέα αρχή.

Η σύνθεση της Panatha USA: Αpanco, Aydin, Bangura, Cebeci, Dagdagan, Dumankaya, Eryldiz, Gul, Iωάννου, Καλούδης, Πετρόπουλος, Τσουκαντάς, Keskin, Khan, Kilic, Larode, Lima, Philips, Stephens, Tonaj, Unver.

NY West Indies United vs NY Real FC 7-0
Floral Park vs Farmingville Portuguese 6-1
Panatha USA vs SS Cosma Damiano 0-2
Queens Liberty United vs NY Olympiacos 0-1
College Point Flames vs College Point 0-3
Deer Park vs Port Jefferson 2-1

Η βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας:

EAST

NY West Indies United 3 βαθμοί (7-0)
Floral Park 3 βαθμοί (6-1)
Deer Park 3 βαθμοί (2-1)
Port Jefferson 0 βαθμοί (1-2)
Farmingville Portuguese 0 βαθμοί (1-6)
Real New York FC 0 βαθμοί (0-7)

WEST

College Point 3 βαθμοί (3-0)
SS Cosma Damiano 3 βαθμοί (2-0)
NY Olympiacos 3 βαθμοί (1-0)
Queens Liberty United 0 βαθμοί (0-1)
Panatha USA 0 βαθμοί (0-2)
College Point Flames 0 βαθμοί (0-3)

Η επόμενη αγωνιστική

Floral Park vs Deer Park Alva T.
Farmingville Portuguese vs Real New York FC
Port Jefferson 2 vs NY West Indies United
Panatha USA vs Queens Liberty United
SS Cosma Damiano vs College Point Flames
College Point vs NY Olympiacos

Τρίτη κατηγορία:

ΛΕΡΟΣ vs Port Jefferson 4-3

Χιτσκοκικό φινάλε και μεγάλη νίκη για την ομάδα της Λέρου επί του Πορτ Τζέφερσον με σκορ 4-3 στο Selden Middle School. Οι γαλανόλευκοι πήραν το τρίποντο της νίκης με buzzer beater στην εκπνοή του αγώνα και ενώ λίγο έλειψε να χάσουν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους. Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους νησιώτες που σκόραραν με τον Αλφόνσο έπειτα από όμορφο συνδυασμό στο 5ο λεπτό, όμως στην συνέχεια το Πορτ Τζέφερσον κατάφερε να αιφνιδιάσει με δύο γκολ στο 17ο και 23ο λεπτό με σκόρερ τον Στήβενς. Η Λέρος πίεσε, και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, όμως στο 35ο λεπτό ο κέρδισε πέναλτι και ο Ζέρβας με εύστοχη εκτέλεση ισοφάρισε σε 2-2. Στο 43ο λεπτό ο εκ των κορυφαίων της Λέρου Τσιάκας με δυνατό σουτ έκανε το 3-2 δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος για τους Λεριους, όμως χωρίς ουσία καθώς έχασαν αρκετές ευκαιρίες να κλειδώσουν τη νίκη. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου παραλίγο να τιμωρήσει την ομάδα της Λέρου καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 3-3 βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι στο 81ο λεπτό. Παρά το αρχικό σοκ, οι παίκτες του Τάκη Ρίζου συνέχισαν να πιέζουν και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν στο πολυπόθητο γκολ και την μεγάλη νίκη με 4-3 με γκολ του Ζέρβα στο 91ο λεπτό. Όπως δήλωσε ο προπονητής της Λέρου Τάκης Ρίζος, η ομάδα κρατάει τους 3 βαθμούς της νίκης και με γνώμονα τον περσινό δεύτερο γύρο, στόχος είναι η άνοδος στην 2η κατηγορία. Οπως δήλωσε ο πετυχημένος τεχνικός, η ομάδα φέτος είναι ακόμα καλύτερη από πέρυσι και το κλίμα είναι οικογενειακό, κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο.

Η σύνθεση της Λέρου: Αμβροσιάτος, Βασιλόπουλος Ε, Βασιλόπουλος Ε, Θεοφιλάκος Π, Τσιάκας, Παχής, Κράγκουρας, Ρίζος Β, Θεοφιλάκος Φ, Αγγελής, Παπαποστόλου, Μπαδούρος, Αλφόνσο Ρόσας, Ζέρβας

ΟΦΗ Κρήτες Νέας Υόρκης vs Lindenhurst 5-5

Εκπληκτικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Van Buren High School, όπου οι Κρητικοί του ΟΦΗ Νέας Υόρκης αναστήθηκαν και με μία απίστευτη ανατροπή πήραν την ισοπαλία σε ένα από τα πλέον συναρπαστικά παιχνίδια των τελευταίων ετών. Oι Κρητικοί μετά την περσινή σεζόν που κέρδισαν τις εντυπώσεις με εξαιρετική παρουσία στα γήπεδα της 3ης κατηγορίας, θεωρούνται ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, παρόλα αυτά ο αγώνας της Κυριακής έμοιαζε με ρωσική ρουλέτα. Ο ΟΦΗ βρέθηκε δύο φορές στην κόλαση, και ισάριθμες φορές οι παίκτες του Παντελή Χατζηανδρέου αποδείχτηκαν...πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Το Λιντερχερστ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον ΟΦΗ με δύο γρήγορα γκολ κάνοντας το 2-0, όμως στο 30ο λεπτό ο εξαιρετικός για ακόμα ένα παιχνίδι Γιώργος Σπυριδάκης μείωσε σε 2-1 με σουτ μέσα από την περιοχή, και οχτώ λεπτά αργότερα ο Στηβ Φονσέκα ισοφάρισε σε 2-2, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καταστροφικό για τους Κρητικούς καθώς οι φιλοξενούμενοι με επίθεση διαρκείας σκόραραν 3 φορές στο 50ο, 53ο και 60 λεπτό κάνοντας το 2-5. Σε εκείνο το σημείο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τί επεφύλασσε η συνέχεια του αγώνα καθώς οι παίκτες του ΟΦΗ Νέας Υόρκης απέδειξαν ότι έχουν μέταλλο μεγάλης ομάδας. Στο 65ο λεπτό ο Σπυριδάκης με δυνατή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ έκανε το 3-5 και ό ίδιος παίκτης που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, έκανε χατ τρικ με τρομερό σουτ-φωτοβολίδα έξω από την περιοχή κάνοντας το 4-5 στο 78ο λεπτό και βάζοντας φωτιά στο γήπεδο. 4 λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί έφτασαν στο 5-5 με σκόρερ τον Παπαδόπουλο και παρότι πίεσαν μέχρι το τέλος για το γκολ που θα σήμαινε την απόλυτη ανατροπή, όμως ο Χρήστος Μαυρουδής και ο Αντώνης Μπουζούκος έχασαν μεγάλες ευκαιρίες.

Το τελικό 5-5 άφησε μία γλυκόπικρη γεύση στην ελληνική ομάδα, όμως όπως δήλωσε ο προπονητής Παντελής Χατζηανδρέου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μας δεν το έβαλε κάτω, παρότι δύο φορές βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2 και 3 γκολ αντίστοιχα. Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσεις σκορ υπό αυτές τις προϋποθέσεις, όμως οι παίκτες μου δεν το έβαλαν κάτω και κράτησαν το κεφάλι ψηλά. Ειχαμε ευκαιρίες να κερδίσουμε τον αγώνα, και σίγουρα έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Θα δουλέψουμε τα λάθη μας στην προπόνηση και θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι».

Η σύνθεση του ΟΦΗ Κρήτης Nέας Υόρκης: Λιόλιος, Καρούσο, Εμεξετζίδης, Μαυρουδής M, Παπαδόπουλος Αλεξανδρος, Μαβαράκης, Μπουζούκος, Lanfrit, Lago, Fonseca, Σπυριδάκης, Αγαπάκης, Μαυρουδής Χ.

South Jamaica Portuguese vs Volts FC 8-1
Central Islip Los Galacticos vs Giresunspor USA 3-1

Η βαθμολογία της 3ης κατηγορίας:

South Jamaica Portuguese 3 βαθμοί (8-1)
Central Islip Los Galacticos 3 βαθμοί (3-1)
Leros 3 βαθμοί (4-3)
Lindenhurst 1 βαθμοί (5-5)
OFI Crete New York 1 βαθμοί (5-5)
Port Jefferson 0 βαθμοί (3-4)
Giresunspor USA 0 βαθμοί (1-3)
Volts FC 0 βαθμοί (1-8)

Η επόμενη αγωνιστική:

Lindenhurst vs Central Islip Los Galacticos
Port Jefferson 3 vs OFI Crete New York
Giresunspor USA vs South Jamaica Portuguese
Volts FC vs Leros

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube