Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο Ματία Μπινότο μετά τη νέα κακή εμφάνιση της Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Παρόλο που η βροχή μείωσε τις διαφορές των μονοθεσίων, οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Σαρλ Λεκλέρ θα ξεκινήσουν από την 9η και 14η θέση αντίστοιχα το Γκραν Πρι της Στυρίας, πολύ πιο πίσω από εκεί που ανέμεναν.

Ο διευθυντής της ομάδας δε κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και παραδέχθηκε ότι η Ferrari δεν είναι ανταγωνιστική και αυτό το σαββατοκύριακο παρά τις αναβαθμίσεις που έφερε για τον δεύτερο αγώνα στο Σπίλμπεργκ.

Ο Ιταλός είπε αναλυτικά: «Ήταν μία πολύ απογοητευτική μέρα. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι το χρονόμετρο δε λέει ποτέ ψέματα. Σε δύο περιόδους κατατακτήριων δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, όχι μόνο απέναντι σε αυτούς που ήταν οι πιο κοντινοί μας αντίπαλοι τα τελευταία χρόνια, αλλά επίσης απέναντι και σε αυτούς που ήταν πίσω μας».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φέρουμε αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο νωρίτερα απ’ ότι σχεδιάζαμε, αλλά δεν έδειξαν την αξία τους στην πίστα. Πρέπει να βρούμε το γιατί και να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, που δεν είναι αρκετά καλή για μια ομάδα που λέγεται Ferrari».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαζαράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube