Χαρούμενος με την απόδοση και τη διάθεση που έχουν οι παίκτες του δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, προσθέτοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι θέμα χρόνου να βρουν διάρκεια στο παιχνίδι τους.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά καλά. Υπήρχε ένα σημείο στο ματς, όπου πήραμε τον έλεγχο και καταφέραμε να παίξουμε όπως θέλαμε. Δεν ήταν όμως εύκολα τα πράγματα. Η Μακάμπι είναι μία πολύ-πολύ δυνατή ομάδα, της έλειπαν δυο σημαντικοί παίκτες (σ.σ. Γουίλμπεκιν-Πάργκο), και είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα μπει σοβαρά στις συζητήσεις για την διοργάνωση. Εννοείται φυσικά πως έχει όλο το σεβασμό μου. Εγώ είμαι περήφανος για το πώς αντέδρασαν οι παίκτες μου μετά την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ντέιβιντ Μπλατ.

Για τα στοιχεία που χρειάζονται μεγαλύτερη βελτίωση: «Νομίζω η συνέπεια και η διάρκεια. Αμυντικά είχαμε δύο άσχημες και δύο εξαιρετικές περιόδους. Θεωρώ ότι η διάρκεια έρχεται με τον χρόνο, τη δουλειά και τη βοήθεια του προπονητή ύστερα από λίγους μήνες. Είμαι χαρούμενος με την αφοσίωση των παικτών μου. Θέλουν να γίνουμε μία καλή ομάδα και έτσι συμπεριφερόμαστε. Η προσπάθεια υπάρχει και είμαι σίγουρος πως θα έρθει η διάρκεια».

Για την πολυφωνία στην επίθεση και την αξιοποίηση των παικτών: «Δεν προσπαθώ να ξεχωρίσω τον εαυτό μου από κάθε προπονητή που ήταν εδώ πριν από εμένα. Είμαι αυτός που είμαι. Κοουτσάρω μία ομάδα παικτών που συγκεντρώσαμε εδώ, για να παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είναι σωστή η παρατήρησή σας όμως. Χρησιμοποιούμε πολλούς παίκτες, γιατί παίζουμε σε υψηλό τέμπο και ρυθμό. Αν χρησιμοποιούσαμε 6-7 παίκτες, αυτό δεν θα μας επέτρεπε να το κάνουμε».

Για τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας του: «Κρατήσαμε την Χίμκι στους 66 πόντους. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των πόντων. Αυτός εξαρτάται και από τις κατοχές που υπάρχουν στα παιχνίδια μας. Παίζουμε με πολλές κατοχές, άρα ανεβαίνει ο αριθμός πόντων και των δύο ομάδων. Πρέπει να προσέχουμε τα ριμπάουντ. Αν, για παράδειγμα, δείτε το ματς με την Μπασκόνια και τον αριθμό των κατοχών, θα καταλάβετε γιατί δεχθήκαμε μερικούς περισσότερους πόντους. Με την Αρμάνι, σε ένα ακόμη πιο γρήγορο παιχνίδι, παίξαμε άσχημη άμυνα. Ελπίζω να μπορούσαμε να ξαναπαίξουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!