Γη της Επαγγελίας για κάθε αθλητή χαρακτηρίζει την Ισπανία ο Γιώργος Μπόγρης ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την παρουσία του στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.

Ο διεθνής σέντερ αναφέρθηκε στην πορεία της Τενερίφης που εντυπωσιάζει φέτος, στη δική του διαρκή βελτίωση αλλά και στον αυριανό τελικό Παναθηναϊκός superfoods-Άρης, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα αμφίρροπο ματς στο οποίο οι πράσινοι είναι το φαβορί.

Αναλυτικά όσα είπε στον Τόλη Κοτζιά:

Για την ήττα της ομάδας του στο Κύπελλο Ισπανίας: «Ήμασταν λίγο άτυχοι, ήταν εύστοχοι και σούταραν με 40% στα τρίποντα. Κυνηγούσαμε σε όλο τον αγώνα γιατί εμείς είχαμε 7/33, αν είχαμε 10 θα είχαμε νικήσει το ματς. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν τα καταφέρναμε, αλλά είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε μέχρι τους 8».

Για την πορεία της Τενερίφης: «Έχουμε βρει χημεία και ο προπονητής είναι εξαιρετικός. Όλοι κράζουν τον Σκαριόλο αλλά βάζει ι αυτός το λιθαράκι του στην εθνική. Δεν βασιζόμαστε σε ένα ή δύο πάικτες. Σε κάθε ματς μπορεί πέντε και έξι με διψήφιο. Στην άμυνα όλα τα παιδιά μπορολύν να καλύψοπυν ο ένας τον άλλον παίζοντας ομαδικά, για αυτό είχαμε και το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην κατηγορία».

Για τη βελτίωσή του: «Είμαι καλά και ο προπονητής που έχει δώσει ηγετικό ρόλο, κάτι που το χρειάζομαι και μου δίνει αυτοπεποίθησης. Έχω βρει την ….υγειά μου. Αυτό με κάνει να δίνω και το κάτι παραπάνω για να δικαιώσω αυτούς που με εμπιστεύονται. Ελπίζω χρόνο με το χρόνο να γίνομια καλύτερος, να βελτιώνομαι και να συνεχίζω μέχρι τα… σαράντα»!

Για το αν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ή να παραμείνει στην Τενερίφη: «Μου έχουν κάνει ήδη πρόταση να ανανεώσουμε από την Τενερίφη. Τους είπα πως θέλω να περιμένω .Στόχος μου είναι να παίξω στην Ευρωλίγκα, με προτεραιότητα ομάδα της Ισπανία. Εδώ είναι η γη της επαγγελίας για κάθε αθλητή. Αυτό που έζησα χθες που χάσαμε αλλά βγήκα έξω κι έβγαζα φωτογραφίες με οπαδούς της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, ακόμη κι ανθρώπους που ήρθαν να δουν τα ματς χωρίς καν να είναι η ομάδα τους στο γήπεδο. Είναι ο μπασκετικός παράδεισος. Εγώ προσπαθώ να τους… τσιτώσω λίγο από την αρχή της χρονιάς. Τους βάζω λίγο… βαλκάνια μέσα με συνθήματα, όπως αυτό που τους είπα πριν το παιχνίδι. Στην Αβελίνο, τη Σερβία ή την Τουρκία είναι παρόμοια με τη δική μας η κατάσταση».

Για τον τελικό ΠΑΟ superfoods-Άρης: «Είναι αμφίρροπο ματς. Έχει ο Άρης το αβαντάζ της έδρας, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ανωτερότητα που δέχτηκε να γίνει το ματς εκεί. Ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεγάλη παραχώρηση και θα θέλει να δείξει πως είναι μεγάλη ομάδα που δεν καταλαβαίνει από έδρες. Έχει παίκτες που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και μπορούν να κερδίσουν τέτοια μας, όπως ο Μπουρούσης ή ο Ρίβερς που ήταν για χρόνια στη Ρεάλ. Ο Άρης δεν έχει τέτοιους παίκτες. Θα γίνω λίγο βαρετός και θα πω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος».

Για τη χώρα των Βάσκων: «Αν μιλάμε για μπάσκετ, μένω όλη μου την καριέρα στην Μπασκόνια. Αν λέμε για την υπόλοιπη ζωή… άστο. Και τον καθεδρικό ναό να μου χαρίσεις! Πέρα από τα αστεία, εδώ ο κόσμος λατρεύει το μπάσκετ και την ομάδα. Ίσως να μην έχει πολλά άλλα πράγματα να κάνει, αλλά η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι είναι τρελοί με το άθλημα και στηρίζουν πάρα πολύ τους παίκτες και το σύλλογο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube