Η άμυνα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο σημερινό μεγάλο παιχνίδι της Α1 μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αυτό υποστήριξε ο Νίκος Μπουντούρης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή του Τζόρτζεβιτς να μην στηρίξει το παιχνίδι του τριφυλλιού στο πικ-εν-ρολ.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Νίκου Μπουντούρη στο Σπορ FM 94,6:

Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια χρονιά που πάλι ψάχνεται και ο Ολυμπιακός φέτος φαίνεται και πάλι πιο σταθερός. Ωστόσο έχουν έρθει κάποια παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός την πάτησε. Ήταν μια έκπληξη οι ήττες αυτές του Ολυμπιακού. Το αγωνιστικό πλάνο είναι το ίδιο, ο προπονητής ίδιος.... Οι άνθρωποι που είναι μέσα στην ομάδα και την ζουν καθημερινά μπορούν να έχουν μια καλύτερη εικόνα για το τι φταίει. Αλλά μπορεί να συμβεί αυτό, να βρεθείς απέναντι και σε μια ομάδα με αλλαγμένη ψυχολογία και να μην βρεθείς εσύ σε καλή βραδιά.

-εάν παίζει ρόλο το ΣΕΦ:
«Ναι παίζει ρόλο αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει δείξει εάν μπορεί να ανταποκριθεί στια ανάγκες ενός αγώνα στο ΣΕΦ. Θα παίξει ρόλο και πάλι ποια θα είναι η αντίδραση των οπαδών εάν το ματς δεν ξεκινήσει καλά.
Όταν περνάς μια άσχημη περίοδο και αναζητάς επιστροφή στις επιτυχίες, θες να γυρίσεις στα βασικά. Αυτό που περιμένω από τον Ολυμπιακό είναι καλή άμυνα και λογικές επιθέσεις.

Για τον Παναθηναϊκό;

Ταλαιπωρείται τα τελευταία δύο χρόνια. Η περίοδος με τον κ.Πεδουλάκη ήταν πιο καλή αν και ήταν περισσότερο δύσκολη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε βρει τη φόρμουλα να λειτουργήσει κατά ο ΠΑΟ στα ματς με τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση αποφάσισε να πάει σε άλλον προπονητή και από εκείνη τη στιγμή ταλαιπωρείται.

-Ποιο είναι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού;
Είναι δύσκολο πια να εντάξεις παιδιά ψηλά στην ομάδα γιατί εκτίθενται στην άμυνα.

-Εάν είναι σωστές οι επιλογές του τεχνικού
Ένας προπονητής επιλέγει ένα πλάνο ένα σχήμα και από εκεί και πέρα θέλει να το στηρίξεις.

Για το πικ-εν-ρολ
Όταν μια φόρμουλα είναι επιτυχημένη σε μια ομάδα τότε δεν την αλλάζεις. Δεν τη θεωρώ επιτυχημένη ως κίνηση. Τα γκαρντ του ΠΑΟ καλά σε αυτόν τον τομέα. Και έμενα μου αρέσει να βλέπω ψηλά παιδιά στο γήπεδο αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις και διαφορετικά.

-το κλειδί του αγώνα...

Η άμυνα είναι το σημαντικότερο. Το πόσο καλός θα είναι ο ΠΑΟ στην άμυνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξανθόπουλος: «Για να έχεις πιθανότητα να κερδίσεις εδώ πρέπει να βάλεις τα σωστά σουτ»

Όσμαν: «Αντιδράσαμε στο παιχνίδι με τη Βίρτους, αυτή πρέπει να είναι η ταυτότητά μας»

Τα highlights από τη νίκη του πληθωρικού Παναθηναϊκού κόντρα στο ανταγωνιστικό Περιστέρι Betsson

Ακύρωσε το ρεπό της Δευτέρας ο Αταμάν: «Τέτοια νίκη είναι σαν ήττα - Αν είσαι μεγάλη ομάδα παίζεις όπως ο Ολυμπιακός»!

Stoiximan GBL: Διατήρησε το αήττητο ο Ολυμπιακός, συνεχίζει το κυνήγι ο Παναθηναϊκός

Ξανθόπουλος: «Μετά από πολύ καιρό δουλέψαμε φυσιολογικά»

Με ηγέτη Σάλας το Μαρούσι χαμογέλασε μετά από δύο μήνες και έστειλε μήνυμα… παραμονής!

Σερέλης: «Δεν είχαμε τη σωστή νοοτροπία και τη σοβαρότητα που έπρεπε» - Ο λόγος που δεν έκανε δηλώσεις ο Αταμάν

Ανέβασε ένταση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και καθάρισε το Περιστέρι

Μπαρτζώκας: «Ευχαριστώ τους προέδρους που έβαλαν πτήση τσάρτερ για να αποφύγουμε τα μπλόκα»