Ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει στο γνώριμο για τον ίδιο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού με τη Λαμποράλ Κούτσα και παρά τα εγκωμιαστικά του σχόλια για τους Πειραιώτες ελπίζει στη νίκη.

«Είναι σημαντικό παιχνίδι για μας, ειδικά μετά τη νίκη επί της Αρμάνι. Αν τα καταφέρουμε, σχεδόν έχουμε προκριθεί στο Top 16. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει στόχο να φτάσει στο Final Four, μια μεγάλη ομάδα, από τις καλύτερες φέτος στην Ευρώπη. Θα πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας, να τρέξουμε και να παίξουμε σκληρή άμυνα. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς, παρότι ο Ολυμπιακός έχει κάποιους τραυματίες. Πάντα παίζουν δυνατά στην έδρα τους. Ελπίζω να παίξουμε καλά και να νικήσουμε», ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο διεθνής σέντερ.

Για την επιλογή του να υπογράψει στους Βάσκους, τόνισε: «Ήξερα καλά την ομάδα όταν ήρθα, αλλά δεν περίμενα να παίζω τόσο καλά τόσο σύντομα. Είμαι 32 ετών, είμαι ο πιο μεγάλος στην ομάδα, αλλά οι συμπαίκτες μου με κάνουν να αισθάνομαι νέος με την ενέργεια που μου δίνουν. Σημασία έχει τι κάνει η ομάδα, βέβαια, κι όχι οι επιδόσεις του καθενός. Δεν έχει σημασία να βάλω εγώ 30 πόντους αν χάσουμε. Ο προπονητής κάνει πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις και όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Είναι νωρίς για οτιδήποτε άλλο. Έχουμε άλλους έξι μήνες μπροστά μας στη σεζόν».

Όσο για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ, είπε: «Ήταν πολύ σημαντική στιγμή για μένα η κατάκτηση της Ευρωλίγκας μετά από 14 χρόνια στη διοργάνωση και τόσα Final Four. Πέρασα καλά χρόνια στη Ρεάλ και προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορούσα. Κάθε χρονιά όμως είναι και μια διαφορετική πρόκληση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»