Αναλυτικά ο Λευτέρης Μποχωρίδης δήλωσε στον Libero 107,4:

-τη σεζόν του Άρη: «Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, όλοι ήταν πιεσμένοι. Αλλά προσωπικά την είδα τελείως διαφορετικά, ήρθε με πολύ καλή διάθεση, ήθελα να βοηθήσω, να παίξω, οπότε για μένα δεν ήταν κουραστική. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές προσπαθούσα να το απολαύσω και να βοηθήσω όσο μπορώ»

-το αν περίμενε τέτοια εξέλιξη: «Όχι όταν ήρθα δεν περίμενα ότι πάει η χρονιά σε αυτό τον δρόμο. Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη διοικητικά, κάτι που επηρέασε την ομάδα, δεν ήταν κανείς δίπλα μας, υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με τις πληρωμές. Όλα αυτά στοίχισαν στην ομάδα, την επηρέασαν και μέτρησαν στο τελικό αποτέλεσμα. Για μένα ότι και να γίνονταν δεν με ενδιάφερε, απλά ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να πάει όσο γίνεται καλύτερα».

-την αλλαγή προπονητή και τι άλλαξε ο Αγγέλου στην ομάδα: «Έτσι όπως ήταν ο Άρης φέτος και οι δύο προπονητές, κυρίως ο κόουτς Γιαννάκης στην αρχή, είχαν να διαχειριστούν τεράστια προβλήματα και όχι μόνο ως προπονητές αλλά και σε άλλα θέματα, τα οποία τους έδιναν μεγαλύτερες ευθύνες και σίγουρα τους δυσκόλεψαν το έργο τους. Ο κόουτς Αγγέλου από την πρώτη στιγμή θέλησε να μας φέρει πιο κοντά ως ομάδα, να βοηθήσει τους παίκτες να πιστέψουν στους εαυτούς τους, και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα τελευταία παιχνίδια ώστε ακόμα και μέσα από τα προβλήματα η χρονιά να κλείσει καλά».

-αν ένιωθε παραπάνω πίεση ο ίδιος, λόγω της σχέσης του με την ομάδα και τον κόσμο: «Υπήρχε πίεση ναι, όταν έχεις ένα υπερβολικό θέλω να βοηθήσεις, όταν προσπαθείς καμιά φορά υπερβολικά. Αλλά είναι κάτι που όλοι οι αθλητές πρέπει να το διαχειριζόμαστε, οπότε προσπαθείς να μην σε επηρεάζει για να κάνεις ότι καλύτερο. Αν αφήσεις την πίεση να σε καταβάλλει τότε θα έχεις πρόβλημα».

-το αν μετάνιωσε που ήρθε στον Άρη σε αυτή την δύσκολη χρονιά: «Όχι, σε καμία περίπτωση, ποτέ δεν το σκέφτηκα. Ήξερα ότι ήρθα σε μία δύσκολη κατάσταση, ίσως να ήταν δυσκολότερη απ’ όσο φανταζόμουν αλλά ποτέ δεν μετάνιωσα. Και τώρα να διάλεγα, το ίδιο θα αποφάσιζα».

-την επόμενη χρονιά και το αν θα παραμείνει στον Άρη: «Ακόμα δεν έχω σκεφτεί κάτι, θέλω λίγο χρόνο για να καθαρίσει το μυαλό μου. Επίσης και η ομάδα πρέπει να πάρει τον χρόνο της, να δει τα θέματα της και μετά θα δούμε. Σίγουρα θα γίνει κάποια συζήτηση, πρέπει να μπει μία τάξη στην ομάδα στα διοικητικά, να γίνει κάτι σωστό και όπως φαίνεται ήδη έχει αρχίσει να γίνεται κάτι σωστό από τον κ. Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του και όλοι θέλουν να δουν τον Άρη και πάλι στην θέση που του αρμόζει».

-την απαγόρευση μεταγραφών: «Αυτό είναι η αρχή, αν δεν υπάρχει το ban και υπάρχει ελευθερία για μεταγραφές, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την ομάδα. Είναι το βασικότερο και το πρώτο που πρέπει να γίνει, να φύγει η απαγόρευση».

-το αν η παραμονή Αγγέλου παίζει ρόλο και στην δική του απόφαση: «Το ότι γνωρίζομαι με τον κόουτς Αγγέλου και από την προηγούμενη θητεία μου στον Άρη, σίγουρα θα παίξει κάποιο ρόλο στην τελική μου απόφαση. Αλλά νομίζω ότι θα είναι καλό και για την ομάδα, να μπορέσει να μείνει. Είναι ένας προπονητής που ξέρει τον Άρη, ξέρει τι σημαίνει και πιστεύω ότι αν μείνει θα βοηθήσει πάρα πολύ».

-το αν πρέπει ο Άρης να στηρίξει την ανάδειξη Ελλήνων παικτών, δεδομένης της κατάστασης: «Στις ομάδες που έχουν προβλήματα οικονομικά, η παραγωγή παικτών νομίζω ότι πρέπει να είναι βασικό κομμάτι του σχεδιασμού, είναι μονόδρομος. Έχοντας και έναν προπονητή που γνωρίζει καλά πώς να δουλεύει σε τέτοια πρότζεκτ, τότε μπορείς να πετύχεις πολλά και να δημιουργήσει κάτι καλό για την συνέχεια».

-τον κόσμο της ομάδας: «Εκ μέρους όλης της ομάδας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μας στήριξε σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, ήρθε στο Παλέ όταν υπήρχαν τεράστια προβλήματα και η ομάδα δεν έφερνε καλά αποτελέσματα. Όταν ήταν απλήρωτοι όλοι οι παίκτες, έγινε εκείνη η κίνηση με τα κουπόνια που ήταν κάτι τεράστιο για εμάς. Σίγουρα καταλαβαίνω αν υπάρχει δυσαρέσκεια από τον κόσμο, όταν έχει κάποιος συνηθίσει να βλέπει τον Άρη ψηλά και έρχονται αντίθετα αποτελέσματα, τότε τον επηρεάζει αυτή η κατάσταση».

-την απουσία της προηγούμενης διοίκησης: «Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά, από την στιγμή που ήρθα δεν υπήρχε κανένας από την διοίκηση, οποίος να μας μιλήσει, να βγει μπροστά και να μας πει ποια είναι η κατάσταση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης