Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση τούρκου αξιωματούχου ότι οι δύο ένστολοι δεν θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα για την έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι δύο Έλληνες κρατούνται επί 38 ημέρες πλέον χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς να έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης τους. Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει δύο αιτήματα για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, αλλά και δύο εφέσεις που έχουν καταθέσει οι έλληνες συνήγοροί τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο εβδομάδες ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνέδεσε, εμμέσως πλην σαφώς, την τύχη των δύο ένστολων με τους οκτώ Τούρκους. Η Άγκυρα ισχυρίζεται πως οι οκτώ ήταν αναμεμειγμένοι στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται.

«Δεν είναι δίκαιο να ασχολείστε τόσο με τους δύο έλληνες στρατιώτες ενώ δεν ασχολείστε με την έκδοση των τούρκων πραξικοπηματιών» είχε δηλώσει ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet στο περιθώριο της συνόδου Τουρκίας - ΕΕ στη Βάρνα στα τέλη Μαρτίου.

Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι δεν συσχετίζει τις δύο υποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η επίσκεψη του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου στους δύο στρατιωτικούς.

Ο κ. Αμφιλόχιος μετέβη στις φυλακές ως εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριαρχείου κατόπιν οδηγίας του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, κρύο έως -2 βαθμούς και άνεμοι 7 μποφόρ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κηφισός: 68χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν και οι δύο

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο