Έτσι, μετά την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, ΑΕΚ και Άρης εξέδωσαν συγχαρητήριες με τη σειρά τους, στεκόμενοι στα ψυχικά αποθέματα των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Η διοίκηση της ΑΕΚ αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, τα λοιπά στελέχη της Εθνικής ομάδας και την ομοσπονδία για την κατάκτηση της κορυφής στο Ευρωμπάσκετ U18.

H διοίκηση της ΑΕΚ καμαρώνει για την εθνική επιτυχία και επειδή στηρίζει έμπρακτα την παραγωγική διαδικασία, καθώς πρωτοπορεί στην αναγέννηση των τμημάτων υποδομής. Το ελληνικό μπάσκετ κόντρα στις πρωτοφανείς δυσμενείς συνθήκες της πατρίδας αντέχει και δημιουργεί προσδοκίες και ελπίδα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με σκληρή δουλειά διαρκείας και με στήριξη από ομάδες και προπονητές, οι νεαροί πρωταθλητές Ευρώπης θα κρατήσουν "ψηλά τη σημαία" και τα επόμενα χρόνια».

Η ανακοίνωση του Άρη: «Η Άρης ΚΑΕ εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά της στους διεθνείς και το τιμ της Εθνικής Εφήβων U18 για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στον Βόλο. Οι διεθνείς μας έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και έκαναν υπερήφανους όλους τους συμπατριώτες μας με αυτή την επιτυχία.

Η χαρά μας είναι διπλή, αφού μέλος της Εθνικής μας και πλέον πρωταθλητής Ευρώπης είναι ένα δικό μας παιδί, ο Δημήτρης Φλιώνης, ο οποίος προέρχεται από τα "σπλάχνα" του Άρη και πρόσφατα υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube