Το Ισραήλ συνεχίζει για 28η ημέρα το ανελέητο σφυροκόπημα στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά στοχοποιώντας στρατιωτικούς και ενεργειακούς στόχους σε χώρες του Κόλπου, την ώρα που εντείνονται τα σενάρια για ενδεχόμενη χερσαία επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων σε περίπτωση που οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση του εκρηκτικού σκηνικού στη Μέση Ανατολή δεν καρποφορήσουν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πλήξει μονάδες παραγωγής πυραύλων, συστημάτων αεράμυνας και χώρους αποθήκευσης του ιρανικού καθεστώτος, καθώς και τη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγης ναυτικών πυραύλων και θαλάσσιων ναρκών των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ η Τεχεράνη έχει εξαπολύσει επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά δύο λιμένων στο Κουβέιτ, στοχοποίησε για μία ακόμα φορά την περιοχή του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία με βαλλιστικούς πυραύλους και συνεχίζει τα πλήγματα σε περιοχές του Ισραήλ, με τη βοήθεια και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου. που

Κι αυτό την ώρα που στο παρασκήνιο λαμβάνει χώρα ένα σκληρό διπλωματικό παζάρι ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη, που σύμφωνα με αναφορές, μετά τις έμμεσεις διαπραγματεύσεις, σχεδιάζουν απευθείας συνομιλίες σύντομα στο Πακιστάν, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι απειλές και από τις δύο πλευρές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, παρότι ανακοίνωσε νέα δεκαήμερη παράταση της απειλής του για πλήγμα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν, έως τις 6 Απριλίου, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτημα της ιρανικής πλευράς και ότι οι συνομιλίες εξελίσσονται «πολύ καλά», χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Η Τεχεράνη από την πλευρά της διαψεύδει τους ισχυρισμούς για αίτημα παράτασης προς τις ΗΠΑ, ενώ χαρακτηρίζει «μονόπλευρη και άδικη» την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία, ενώ προειδοποιεί την Ουάσινγκτον ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαχητές είναι έτοιμοι για ενδεχόμενη χερσαία επίθεση.

Ο δε υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να πλήξει ξενοδοχεία σε χώρες του Κόλπου όπου φαίνεται να έχουν καταφύγει Αμερικανοί στρατιώτες, με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κρήτη: Κύκλωμα trafficking έφερνε γυναίκες από τη Ρουμανία και τις εξέδιδε – Τρεις συλλήψεις, αναζητείται 31χρονος

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς έπαθε ανακοπή» – Οι απολογίες των δύο γιατρών

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Αισθητός στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές

Νέα έρευνα στο σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναζητά η αστυνομία

Νεκρή 58χρονη τουρίστρια από κεραυνό κοντά στη Λίνδο

Τουλάχιστον 5.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε βιαιότητες συμμοριών στην Αϊτή από τον Ιανουάριο

Δήμος Αθηναίων για Γκράβα: Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου στον πρώτο έλεγχο

Γκράβα: Εκκενώθηκε σχολικό συγκρότημα μετά από αναφορά για οσμή αερίου

Δεμένα τα πλοία από τον Πειραιά ως τις 20:00 - Απαγορευτικό απόπλου και από Ραφήνα, Λαύριο

Στο 5,1% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Στο 3,8% σκαρφάλωσε στην Ευρωζώνη