Το χειρότερο σενάριο που μπορούσε να φανταστεί κάποιος στον Κόροιβο γράφτηκε τελικά στην Αμαλιάδα. Το μόνο που χρειαζόταν η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου για να παραμείνει στην κατηγορία ήταν μια απλή νίκη κόντρα στα Τρίκαλα, τα οποία έχουν υποβιβαστεί εδώ και πολύ καιρό και σήμερα κατέβηκαν ουσιαστικά με ροτέισον 7 παικτών.

Ωστόσο, ο Κόροιβος αυτοκτόνησε και τελικά τα Τρίκαλα τον πήραν μαζί τους στην Α2, καθώς οι Θεσσαλοί επικράτησαν με 85-82 μέσα στην Αμαλιάδα, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μόρις και Ρίτσαρντον που είχα 27 και 25 πόντους αντίστοιχα.

Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Κάρσον. Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ο Αμερικανός του Κόροιβου σωριάστηκε στο παρκέ, έπειτα από ένα απλό φάουλ, έχασε τις αισθήσεις του, αλλά τελικά σηκώθηκε, με το ιατρικό τιμ να του παρέχει οξυγόνο.

Σε ό,τι αφορά το ματς, η ομάδα του Κόροιβου είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να το «καθαρίζει», αφού τα Τρίκαλα με μεγάλο πείσμα και καρδιά, μπορούσε να ανατρέπει διαφορές 7-8 πόντων. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της Αμαλιάδας έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με πέντε πόντους (64-59).

Ουσιαστικά, το ματς άρχισε στην 4η περίοδο και συγκεκριμένα από το 35’, όταν τα Τρίκαλα επέστρεψαν για ακόμα μία φορά και ισοφάρισαν 70-70. Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει και πάλι προς τον Κόροιβο, αφού προηγήθηκε με 75-71 με καλάθι και φάουλ του Σπυριδονίδη, αλλά ο Σλαφτσάκης οδήγησε στο 0-5 των Τρικάλων, τα οποία πήραν κεφάλι στο σκορ (75-76), ενώ ο ίδιος παίκτης στα 34’’ πριν από το τέλος διαμόρφωσε το 76-81.

Ο Πόσλεϊ με δύο συνεχόμενα τρίποντα απαντούσε στις βολές των φιλοξενούμενων, μειώνοντας σε 83-82 στα 14’’ πριν από τη λήξη. Ο Ρίτσαρντσον από τη γραμμή των βολών έκανε το 82-85 για να ακολουθήσει στη συνέχεια το περιστατικό με τον Κάρσον. Την ευθύνη των βολών ανέλαβε ο Μιλεντίγεβιτς, αστοχώντας και στις δύο, ο Λάνγκφορντ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Πόσλεϊ στο τρίποντο δεν κατάφερε να στείλει στο ματς στην παράταση, με τα Τρίκαλα να παίρνουν μαζί τους στην Α2 τον Κόροιβο, σώζοντας παράλληλα τον Πανιώνιο.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-42, 64-59, 82-85



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube